Momo: Indiaas – Nepalese dimsum

Momo: Indiaas – Nepalese dimsum

Nadat ik voor de eerste keer dimsum ging maken (gyoza en siu mai) ben ik ook op zoek gegaan naar dimsums uit verschillende landen. Toen kwam ik momo tegen. Een dimsum die met name in India en Nepal gegeten wordt. En laat ik nou net gek zijn op de Indiase keuken! Deze kon dus zeker niet op mijn lijstje ontbreken. Het dichtvouwen vind ik nog steeds lastig haha, maar dat doet gelukkig niet af aan de smaak 🙂 Voor deze dimsum besloot ik wel kant en klare wonton vellen te gebruiken. Dit om het recept wat toegankelijker en makkelijker te maken.

De vulling is heerlijk kruidig en fris door de gember wat perfect gaat met de wat pittigere dipsaus. Ik twijfelde een beetje over een dipsaus van tomaat bij deze momo (zoals er traditioneel bijhoort), maar uiteindelijk was het echt heel erg lekker! Als je de dipsaus wat op smaak brengt met suiker, zout en limoensap krijg je een heerlijke gebalanceerde dipsaus. Die perfect smaakt bij de momo 🙂 Zeker een aanrader dus.

Wil jij aan de slag met dit momo recept? Ik raad het je zeker aan! Je kunt de momo eten als voorgerechtje, als onderdeel van een volledige maaltijd van dimsum of als bijgerecht bij bijvoorbeeld een Indiase curry. Zoveel mogelijkheden 😉

Smakelijk!

Momo: Indiaas - Nepalese dimsum met pittige tomaten dipsaus
Pin recept Delen op Facebook
5 van 4 stemmen

Momo: Indiaas – Nepalese dimsum

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 16 stuks
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • stoommandje

Ingrediënten

Momo

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 3 cm
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl mosterdzaad
  • peper en zout
  • 16 ronde wontonvellen

Dipsaus

  • 2 rijpe tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • snufje zout
  • snufje suiker
  • paar druppels limoensap

Instructies

  • Maak de ui en knoflook schoon en snipper beiden. Meng dit door het kipgehakt.
  • Maak de gember schoon en rasp deze. Meng samen met de kurkuma, het chilipoeder en mosterdzaad door het kipgehakt.
  • Breng op smaak met peper en zout. Ik ben altijd ruim met zout, omdat het anders te flauw wordt.
  • Pak een wonton velletje en schep een hoopje vulling in het midden van het vel. Maak de randen (rondom de vulling) nat en probeer hier een mooi buideltje van de maken.
  • Ik vouw eerst de randjes wat bij elkaar, zoals bij een gyoza en breng het daarna in het midden bij elkaar. Maar ik heb hier eerlijk gezegd nog niet de beste manier voor gevonden. Maak er dus iets moois van!
  • Als je alle momo's hebt gevouwen, kun je ze gaan stomen. Breng een grote pan met water aan de kook. Bekleed je stoommandje met bakpapier (anders blijven de momo's aan de bodem plakken).
  • Leg de momo's in het stoommandje en stoom ze in 10 tot 15 minuten gaar boven het kokend water. Gebruik je een stoommandje met 2 'verdiepingen', wissel dan halverwege. De momo's zijn gaar als het deeg niet meer ondoorzichtig wit is en zacht aanvoelt

Dipsaus

  • Maak ondertussen de dipsaus. Snijd de tomaten klein en doe deze met een klein scheutje zonnebloemolie in een steelpannetje.
  • Maak de knoflook schoon, pers deze uit en voeg toe aan de tomaten.
  • Maak ook de rode peper schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de dipsaus.
  • Doe er een snufje zout, snufje suiker en wat druppels limoensap bij. Kook totdat de tomaten kapot zijn, dit duurt ongeveer een kwartiertje. Wordt de dipsaus te droog? Voeg dan een beetje water toe.
  • Serveer de momo's met de dipsaus en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.