Mini frikandelbroodjes

Mini frikandelbroodjes

Eigenlijk heb ik een klein beetje een trauma aan frikandelbroodjes.. Vroeger toen ik nog als bijbaantje bij de Albert Heijn werkte, moest ik elke ochtend onder andere frikandelbroodjes afbakken en die stonken (vond ik) altijd echt als een malle. En stel je dat dan voor zo rond 6 – 7 uur ’s ochtends met een milde kater van de gezellige vrijdagavond ervoor.. Nou da’s niet best kan ik je zeggen :p

De frikandelbroodjes van de Albert Heijn kan ik dus nog steeds niet eten omdat ik nog licht misselijk word van de geur.. Ondanks dat dit helaas een van manliefs favoriete snacks is, dus ik zal er maar aan moeten geloven :p Gelukkig ben ik er achter gekomen, dat ik frikandelbroodjes dus wel gewoon lust. Toen ik deze schattige mini frikandelbroodjes maakte, moest ik er natuurlijk eentje proeven en tot mijn grote verbazing vond ik het nog lekker ook!

Ik denk dat het komt doordat ik in deze mini frikandelbroodjes de lekkerste curry gebruik die er is (vind ik) én doordat je zelf de frikandellen uit kunt kiezen. Ik ging dan ook niet voor de goedkoopste variant, maar gebruikte degelijke frikandellen van Mora. Ik denk dat de uiteindelijke smaak van de frikandelbroodjes voor het grootste deel bepaald worden door de kwaliteit van met name de frikandellen en de curry. Kies je daar de lekkerste van, dan krijg je dus ook het beste en lekkerste resultaat!

Smakelijk 🙂

Mini frikandelbroodjes maken
Pin recept Delen op Facebook
3.75 van 4 stemmen

Mini frikandelbroodjes maken

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 30 stuks
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 10 frikandellen ontdooid
  • 15 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • hela curry
  • 1 ei

Instructies

  • Ontdooi de frikandellen en plakjes bladerdeeg. Zorg dat alle plakjes bladerdeeg bedekt zijn onder folie of een theedoek zodat ze niet uitdrogen.
  • Kluts het eitje en zet in een kommetje klaar met een kwastje erbij.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en de frikandellen in drieën.
  • Pak 2 stukjes bladerdeeg (die je dus al in vieren hebt gesneden). Doe op 1 van de stukjes een schepje curry (ongeveer een theelepel) en snijd in het andere stukje 4 sneetjes in het midden met een scherp mes.
  • Leg het stukje frikandel op de curry, leg hier het andere stukje bladerdeeg (die met die sneetjes er in) bovenop en druk de zijkanten goed aan elkaar met een vork.
  • Leg het frikandelbroodje op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met wat geklust ei.
  • Doe dit totdat je alle plakjes bladerdeeg en alle frikandellen hebt gebruikt.
  • Bak de frikandelbroodjes vervolgens in 20 minuten in de voorverwarmde oven mooi goudbruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.