Merquez worstenbroodjes

Merquez worstenbroodjes

Dit zijn denk ik de makkelijkste worstenbroodjes om te maken, omdat je kant en klaar gehakt gebruikt en dit alleen maar uit de worstjes hoeft te halen. Het meeste werk zit ‘m dus in het deeg en het rollen van de worstenbroodjes natuurlijk.

Ondanks dat deze merquez worstenbroodjes érg makkelijk zijn om te maken, zitten ze ramvol smaak. Natuurlijk wel afhankelijk van de kwaliteit van de merquez worstjes, maar als je een goede Turkse supermarkt in de buurt hebt, dan moet dat wel goedkomen.

Ik vind het altijd heerlijk om een voorraadje zelfgemaakte worstenbroodjes in de diepvries te hebben. Ga je dus worstenbroodjes maken, dan raad ik je aan om er lekker veel te maken. Je vriest ze namelijk zo makkelijk in. Laat ze voordat je ze afbakt wel even ontdooien, anders heb je de kans dat de buitenkant heel hard wordt terwijl de binnenkant nog bevroren is, wil je niet!

Smakelijk 🙂

Merquez worstenbroodjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Merquez worstenbroodjes

Voorbereiding 40 minuten
Bereiding 20 minuten
Rijzen:1 uur 35 minuten
Totale bereidingstijd: 2 uur 35 minuten
Porties: 18 worstenbroodjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Vulling

  • 1 kilo merquez worstjes

Deeg

  • 270 ml volle melk
  • 10 gram witte basterdsuiker
  • 10 gram gedroogde gist
  • 50 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 500 gram patentbloem
  • 10 gram zout

Afmaken

  • 1 ei
  • klont ongezouten roomboter

Instructies

Vulling

  • Haal het merquezgehakt uit de worstvelletjes en verdeel in 18 gelijke hoeveelheden. Rol ze allemaal een voor een uit tot een mooi langwerpig worstje. Dek af met plasticfolie en zet in de koelkast tot gebruik.

Deeg

  • Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje totdat deze lauwwarm is. Roer hier de witte basterdsuiker en de gist doorheen met een vork. Laat zo'n 10 minuutjes staan totdat het begint te schuimen. Voeg dan de boter (in kleine stukjes) en de bloem toe. Kneed met de (stand)mixer met deeghaken of met de hand tot een mooi soepel niet plakkerig deeg. Kneed 5 minuten, voeg dan het zout toe en kneed dit er in nog zo'n 5 minuten goed doorheen. Dek het deeg af met plasticfolie en zet het 15 minuutjes opzij op een warme plek.
  • Weeg het deeg en deel dit door het aantal worstjes dat je hebt gemaakt. Verdeel het deeg in stukjes van dat gewicht. Let op dat je dus net zoveel stukjes deeg hebt als worstjes. Rol met je handen bolletjes van de stukjes deeg en dek ze af met plasticfolie en laat 20 minuutjes rusten.

Worstenbroodjes maken

  • Rol een bolletje deeg uit tot een langwerpig plat stukje deeg waar het worstje net in past. Leg het worstje erop en vouw eerst de korte stukken van het deeg (de kopse kant van de worst) er omheen. Vouw dan zo strak mogelijk de zijkanten om het worstje, rol het nog even strak op je werkblad en leg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Dek af met plasticfolie terwijl je de rest van de worstenbroodjes maakt. Doe dit met al het deeg en de worstjes totdat je alle worstenbroodjes hebt gemaakt. Dek ze losjes af met plasticfolie (leg er evt ook nog een theedoek overheen) en zet op een warme plek in huis om ze nog een uurtje te laten rijzen.

Worstenbroodjes bakken

  • Verwarm de oven voor op 240 graden. Kluts het eitje. Bestrijk alle worstenbroodjes met het geklutste ei en bak ze vervolgens in 10 tot 12 minuutjes mooi goudbruin. Verhit ondertussen een klontje boter.
  • Bestrijk de worstenbroodjes met de gesmolten boter als deze uit de oven komen. Dek ze vervolgens af met een schone theedoek (dan worden ze mooi zacht). Eet ze na 5 minuutjes of laat ze afkoelen en bewaar ze in koelkast/diepvries voor later. Warm ze dan nog een paar minuutjes op in de oven voordat je ze eet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.