Marokkaanse kip met bloemkoolpuree

Marokkaanse kip met bloemkoolpuree

Ik ben dol op Marokkaanse kruiden zoals ras el hanout kruiden. En ik mag me gelukkig prijzen dat ik deze heerlijke kruiden nog uit Marokko zelf heb. Daar zijn deze kruiden natuurlijk nog lekkerder en daarom kook ik hier erg graag mee!

En laat ras el hanout nou ook nog eens heerlijk combineren met bloemkool. Ongeveer een jaar geleden maakte ik de lekkerste, meest zachte en romige bloemkoolpuree. Dus toen ik bij Foodfromcloudnine ook een prachtige bloemkoolpuree voorbij zag komen, kreeg ik weer zin in mijn heerlijke bloemkoolpuree. Een mooi moment om deze dus weer eens te maken!

Nou, dat werd dus dit heerlijke gerecht met ras el hanout kip, abrikozen en pistachenootjes. Met dus die heerlijke bloemkoolpuree en wat simpele gegrilde groenten uit de oven. Heel makkelijk, en zó lekker!

Als je weinig tijd hebt, zou je de drumsticks kunnen vervangen door kleinere kipkluifjes of zelfs stukjes kippendij. Maar persoonlijk vind ik drumsticks gewoon erg lekker.

Smakelijk!

Marokkaanse kip met bloemkoolpuree en gegrilde groenten
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Marokkaanse kip met bloemkoolpuree

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Ras el hanout kip

  • 8 drumsticks
  • 2 flinke el ras el hanout kruiden
  • peper
  • zout
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 150 gram gepelde pistachenootjes

Bloemkoolpuree

  • 1 grote bloemkool
  • 2 liter kippenbouillon
  • een scheutje kookroom
  • 1 kopje warme melk
  • zout

Gegrilde groenten

  • 2 courgettes
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 rode uien
  • 1 el ras el hanout kruiden
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies

  • Kerf de drumsticks in met een scherp mes en wrijf ze goed in met de ras el hanout kruiden en kruid ook flink met peper en zout. Braad de drumsticks in een grote wokpan rondom bruin, zet het vuur wat lager en laat de kip met het deksel op de pan doorgaren.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze in de bouillon in 5 tot 10 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de roosjes). Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en snijd de groenten in grove stukken. Bestrooi met de ras el hanout kruiden, peper en zout en besprenkel met wat olijfolie. Roer goed door elkaar en grill de groenten 20 minuutjes in de oven.
  • Maak de bloemkoolpuree door de bloemkool samen met de kookroom, een soeplepel kippenbouillon en warme melk te pureren in de keukenmachine. Breng goed op smaak met zout (en eventueel peper). Snijd de abrikozen in stukjes en doe deze bij de kip. Strooi hier nu ook de pistachenootjes overheen. Serveer alles samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.