Marokkaanse kip met abrikozen en parelcouscous

Marokkaanse kip met abrikozen en parelcouscous

De Marokkaanse keuken heeft zoveel mooie smaakcombinaties te bieden. In dit gerecht combineerde ik de klassieke combinatie van kip met citroen en olijven en fruit dat in de Marokkaanse keuken veel gebruikt wordt, zoals gedroogde abrikozen en granaatappel.

De citroen en de granaatappel houden het gerecht heerlijk fris. De courgette geeft een mooie bite. En de kip is heerlijk kruidig met de ras el hanout. Ik kocht mijn ras el hanout in Marokko, maar je kunt het hier in Nederland ook gewoon bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt krijgen. Volgens mij ook gewoon bij de Albert Heijn of Jumbo trouwens.



Parelcouscous heb ik een paar jaar geleden ontdekt bij de Turkse supermarkt. Het is eigenlijk meer pasta in de vorm van kleine bolletjes. Heel anders dan gewone couscous. Mijn vriend noemt het ook wel snoepcouscous, dan weet je wel dat het lekker is!

Een mooi bordje vol Marokkaanse smaken op een bedje van al dente parelcouscous. Heel simpel, lekker en snel klaar, binnen 30 minuten. Ideaal dus voor een doordeweekse avond!

Smakelijk eten.

 

Marokkaanse kip met abrikozen, granaatappel, olijven en parelcouscous
Pin recept Delen op Facebook
5 van 3 stemmen

Marokkaanse kip met abrikozen en parelcouscous

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 100 gram blanke amandelen

Couscous

  • 300 gram parelcouscous
  • klontje boter

Marokkaanse kip

  • 500 gram kippendijen
  • 2 el ras el hanout kruiden
  • zout en peper
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 2 citroenen
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram groene olijven
  • 1 granaatappel

Instructies

  • Kook de parelcouscous zoals op de verpakking aangegeven staat, in lichtgezouten water.
  • Bak de blanke amandelen in een scheutje olijfolie totdat ze mooi lichtbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Marokkaanse kip

  • Snijd de kippendijen in kleine stukjes en meng met wat zout, peper en de ras el hanout kruiden. Bak dit in wat olijfolie in een grote wokpan.
  • Maak de uien schoon en snipper deze. Voeg de ui aan de kip toe in de pan en bak mee totdat de ui glazig is.
  • Snijd de courgette in stukjes en voeg dit ook toe aan de kip. Bak alles nog zo'n 5 minuten of totdat de courgette net gaar is.
  • Maak ook de knoflook schoon en pers deze uit. Voeg ook toe aan de pan en bak ongeveer 1 minuutje mee
  • Snijd de abrikozen in tweeën en de olijven in plakjes (je kunt ze er evt. ook heel in doen). Voeg alles toe en roer het goed door elkaar.
  • Snijd de granaatappel doormidden en sla de pitjes er uit met een houten pollepel boven een kommetje. Zet opzij totdat je het nodig hebt. Snijd de citroenen in partjes.

Garneren & Serveren

  • Roer een klontje boter door de parelcouscous. Serveer de kip met de parelcouscous en bestrooi met de amandelen en de granaatappel en leg de partjes citroen er naast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.