Malteser cookie bar

Malteser cookie bar

Cookie bars zijn dus echt een geniale uitvinding! In plaats van losse koekjes, maak je één grote koek in een brownievorm. Deze blijft dus gegarandeerd chewy binnenin (want is overal dik) én kost je minder tijd omdat je gewoon de hele batch deeg in één keer in een vorm bakt.

Je haalt ‘m uit de oven, stopt ‘m nog even goed vol met allemaal lekkere dingen, laat ‘m afkoelen en snijdt ‘m dan in stukjes. Goddelijk lekker en supermakkelijk! Wat wil een mens nog meer? 🙂

Deze cookie bar vulde ik met maltesers en die heerlijke malteser teasers repen van de Action. Daar voegde ik nog hazelnoten en gewone melkchocolade aan toe, want chocolade heb je nooit teveel :p En zo krijg je dus deze heerlijke malteser cookie bar! Liever andere smaken? Probeer dan eens mijn s’mores variant, die met kinderbueno of met allerlei andere lekkere dingen.

Smakelijk!

Malteser cookie bar
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Malteser cookie bar

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 24 stukjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 el maizena
  • 2 el cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl bakingsoda
  • mespunt zout
  • 1 zak maltesers
  • 200 gram maltesers teasers repen
  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram melkchocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht). Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de bruine basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Zeef er dan de bloem, maizena, bakingsoda, cacao en bakpoeder bij en mix dit samen met het zout door het mengsel. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar. Snijd een deel van de malteser teasers repen, melkchocolade en hazelnoten in stukjes en meng dit samen met de maltesers. Houd ongeveer een kwart van alles apart.
  • Leg een stuk bakpapier in de brownievorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, knip ze dan wel wat korter af zodat ze niet in de cookie bar waaien). Doe het deeg in de vorm en druk hetplat en verdeel het evenredig over de vorm. Bak in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Druk de achtergehouden maltesers, malteser teasers reep stukjes, hazelnoten en melkchocolade bovenin de cookie bar als deze net uit de oven komt (dan is ie nog zacht). Laat vervolgens in de vorm volledig afkoelen. Haal de cookie bar uit de vorm en snijd in stukjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.