Maleisische rundvleescurry

Maleisische rundvleescurry

Curry’s! Je vindt er veel terug op EvieKookt en daar is natuurlijk een goede reden voor.. Ze zijn namelijk heerlijk! Je kunt zoveel smaak kwijt in een curry en je kunt er zóveel kanten mee op. Deze curry van rundvlees staat bijvoorbeeld een paar uurtjes waardoor je prachtig mals rundvlees krijgt. Maar je kunt een curry ook op basis van groenten, vis of zeevruchten maken, waardoor een curry zó klaar is. En ook weer heel anders smaakt.

Daarnaast heb je curry’s uit ontzettend veel verschillende landen. Ik denk dat in Nederland vooral de Thaise (en in mindere mate) Indiase curry’s bekend zijn. Maar uit eigenlijk alle aangrenzende landen daaromheen komen ook heerlijke curry’s. En je kunt de Indonesische stoofgerechten natuurlijk ook als curry’s zien.

Omdat ik curry’s uit verschillende landen graag in het zonnetje zet, deel ik vandaag dus een Maleisische curry met je! Net weer met andere smaakmakers dan bijvoorbeeld een Thaise of Indiase curry, maar ergens zie je ook wel gelijkenissen.. Toch door met name de steranijs heeft deze curry weer een verrassende andere smaak dan je wellicht gewend bent van mijn curry’s. In ieder geval erg de moeite waard om eens uit te proberen!

Smakelijk 🙂

Maleisische rundvleescurry met steranijs en kaneel
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Maleisische rundvleescurry

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 el ghee
  • 800 gram sukadelappen
  • zout en peper
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 4 romatomaten
  • 2 kaneelstokjes
  • 0,5 tl kruidnagelpoeder
  • 0,5 tl gemalen kardemom
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 hele stukken steranijs
  • 1 tl kurkuma
  • 0,5 tl gemalen venkel
  • 1 runderbouillonblokje
  • verse koriander
  • dikke yoghurt optioneel

Instructies

  • Week de cashewnoten in zoveel heet water totdat ze net onderstaan. Laat dit ongeveer een uurtje staan.
  • Snijd de sukadelappen in blokjes en kruid rondom met peper en zout. Verhit de ghee in een dikke stoofpan en bak hier het vlees in rondom bruin. Haal vervolgens het vlees uit de pan met een schuimspaan.
  • Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Bak in hetzelfde bakvet als waar je net het vlees in hebt gebakken.
  • Maak de knoflook schoon en pers deze uit bij de uien. Bak ongeveer een minuutje mee. Maak de gember schoon en rasp deze boven de pan. Bak ook een minuutje mee.
  • Voeg vervolgens alle kruiden toe en roer goed door.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe aan de pan, roer dit door en bak totdat de tomaat net uit elkaar begint te vallen. Voeg dan het vlees toe en net zoveel water totdat het vlees net onder staat. Verkruimel hier het bouillonblokje boven en roer goed door. Laat de curry met het deksel op de pan zo'n 3 uur stoven. Haal het laatste half uurtje het deksel van de pan om de curry wat in te laten koken.
  • Pureer de cashewnoten met het water waarin je ze geweekt hebt en roer dit aan het einde van de kooktijd door de curry. Garneer de curry eventueel met wat dikke yoghurt en verse koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.