Kulfi: Indiaas ijs met pistachenootjes

Kulfi: Indiaas ijs met pistachenootjes

Kulfi stond al lange tijd op mijn lijstje om eens te maken! Dit is een zoet-kruidig Indiaas dessert met pistachenootjes. Hoewel dit niet de vorm is waarin kulfi hoort.. was het gelukkig wel heel lekker! En ziet het er toch ook wel mooi uit 🙂 Het belangrijkste is, is dat je ijsvormjes hebt. De vorm maakt (mij in ieder geval) niet zo heel veel uit.

Kulfi stond dus al een tijdje op mijn lijstje, dus toen ik het kookboek Celebrating India kreeg, wilde ik dit recept sowieso uitproberen 🙂 Ik maak ze echter wel alleen met pistachenootjes. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om er ook amandelen doorheen te doen. Verder wijk ik niet zoveel af van het recept.

En het was erg lekker geworden! Wel was het mengsel wat dun waardoor de pistachenootjes naar boven kwamen drijven. Op zich niet zo erg, maar daardoor zitten ze dus niet evenredig verspreid over je ijsje. Ik denk dat ik dit de volgende keer eens in de ijsmachine ga proberen. Ik denk dat het dan nóg beter wordt. Dan zou je er dus voor kunnen kiezen om het in bolletjes te serveren óf het toch in ijsvormpjes te gieten nadat het wat meer opgesteven is. In welke vorm je het ook serveert, geniet ervan!

Smakelijk 🙂

Kulfi: Indiaas ijs met pistachenootjes en gecondenseerde melk
Pin recept Delen op Facebook
4.25 van 4 stemmen

Kulfi: Indiaas ijs met pistachenootjes

Voorbereiding 40 minuten
Invriezen:6 uur
Totale bereidingstijd: 6 uur 40 minuten
Porties: 6 ijsjes
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ijsjesvorm

Ingrediënten

  • halve liter volle melk
  • half blikje gecondenseerde melk
  • 125 ml slagroom
  • snuf saffraan
  • 80 gram gepelde ongezouten pistachenootjes
  • 1 tl gemalen kardemom

Instructies

  • Breng de volle melk aan de kook en kook zo'n 10 minuutjes door. Blijf goed doorroeren zodat de melk niet aanbrandt!
  • Voeg vervolgens de gecondenseerde melk, saffraan en kardemom toe. roer dit goed door en kook nog zo'n 10 minuutjes door. Blijf ook nu regelmatig roeren.
  • Giet het mengsel over in een andere kom en laat (eventueel in ijswater) afkoelen tot kamertemperatuur. Roer er dan de slagroom door. Hak de pistachenootjes grof en roer deze ook door het afgekoelde mengsel.
  • Giet het mengsel nu in de ijsvormpjes, doe er een ijsstokje in en laat (rechtop) in ongeveer 6 uur volledig bevriezen in de diepvries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.