Koreaanse spinazie salade (Sigeumchi Namul)

Koreaanse spinazie salade (Sigeumchi Namul)

Eigenlijk mag ik nooit koken met spinazie.. manlief houdt er namelijk niet van. Nu heb ik het toch een keer gedaan, dus hopelijk wordt het me vergeven :p In de Koreaanse keuken wordt namelijk regelmatig spinazie gebruikt. En meestal vervang ik dat dan door bijvoorbeeld courgette, omdat ik dat er vaak ook goed bij vind passen, maar deze keer gebruikte ik dus wel gewoon spinazie en vulde ik het aan met courgette. En dat viel verbazingwekkend genoeg wel in de smaak bij manlief!

En wat serveerde ik dan als hoofdgerecht bij dit bijgerechtje? Een superlekkere Koreaanse stoofpot! Met een portie witte rijst erbij maakt dat echt de perfecte maaltijd. Zeker als je de Koreaanse keuken nog niet zo goed kent. Dan is dit een heerlijk gerechtje (en combinatie van gerechten) om de smaken te leren kennen. Door de sojasaus herken je er namelijk ook veel Chinese smaken in.

Wil je het helemaal afmaken? Serveer dan als voorafje een portie zelfgemaakte Koreaanse dumplings. Daar zal je zeker geen spijt van krijgen! Geniet van deze Koreaanse spinazie salade en maak er vooral ook een heerlijk hoofdgerecht bij!

Smakelijk 🙂

Koreaanse spinazie salade met courgette (Sigeumchi Namul)
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Koreaanse spinazie salade (Sigeumchi Namul)

Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 500 gram verse spinazie
  • zout
  • 1 courgette
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 el donkere sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 3 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 lente uitje

Instructies

  • Breng een grote pan water aan de kook en doe hier wat zout bij. Blancheer de spinazie in porties telkens 30 seconden. Schep het daarna uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Spoel de geblancheerde spinazie af met wat koud water als je alles hebt geblancheerd. Knijp het vocht er uit en doe in een schaal.
  • Snijd vervolgens de courgette in blokjes en wok deze in een scheutje zonnebloemolie, met wat peper en zout een paar minuutjes totdat deze net zacht is. Doe dit bij de spinazie in de schaal.
  • Meng hier 2 el donkere sojasaus en 1 el sesamolie doorheen en roer goed. Bestrooi met wat geroosterde sesamzaadjes. Snijd een lente uitje in ringetjes en strooi dit ook over de salade. Serveer koud of lauwwarm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.