Koreaanse paksoi salade met garnalen

Koreaanse paksoi salade met garnalen

Door een overschot aan paksoi uit eigen tuin, eten wij deze week de hele week gerechtjes met paksoi. En daardoor word je creatief! :p Want elke keer gewokte paksoi met een sausje en noedels, verveelt natuurlijk ook gauw. Dus maakte ik vandaag een heerlijk Koreaans gerechtje met de paksoi. Ook maakte ik al een Surinaams gerecht met de paksoi en een Chinees gerechtje. Geen saaie simpele wokjes dus 😉

En ook fijn, dit gerechtje is zo klaar! Er zijn wel wat speciale Koreaanse ingrediënten nodig. Die je bij de grotere toko prima kunt vinden overigens. Heb je dit nou niet in de buurt, dan kun je de alternatieven gebruiken die je wel gewoon in de supermarkt kunt vinden. Deze staan in het recept als alternatief vermeld. Zo kan iedereen dit heerlijke gerechtje maken en zo toch een beetje de Koreaanse keuken in huis halen. Weet wel dat je gerecht met de alternatieven wel net iets anders smaakt. Ik vind de Koreaanse gochujang bijvoorbeeld erg lekker en heb nog geen alternatief gevonden dat net zo goed is.

Wil je vanavond dus iets simpels, gezonds en snels maken? Dan is dit een perfect gerecht! En voor mij was het een mooie manier om mijn paksoi te verwerken. Nu nog bedenken wat mijn volgende paksoi gerecht wordt, want ik ben er nog lang niet vanaf :p

Smakelijk!

Koreaanse paksoi salade met garnalen en rijst
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Koreaanse paksoi met garnalen en rijst

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram pandanrijst

Saus

  • 1 el gochujang (Koreaanse chilipasta) of sriracha
  • 2 el donkere sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el Koreaanse corn syrup (mulyeot) of honing
  • 1 el appelazijn
  • 1 el bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • klein stukje gember (ongeveer 1,5 cm)

Koreaanse paksoi met garnalen

  • 2 sjalotten of 1 grote
  • 1 scheutje zonnebloemolie om in te bakken
  • 3 lente uitjes
  • 6 stengels paksoi
  • 400 gram gamba's
  • 250 gram taugé
  • 200 gram kimchi
  • 2 el sesamzaadjes

Instructies

  • Bereid de pandanrijst zoals aangegeven op de verpakking.

Koreaanse saus

  • Maak de knoflook en de gember schoon. Pers de knoflook uit en rasp de gember.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Laat de saus op laag vuur pruttelen

Paksoi

  • Snijd de sjalotten in ringen. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en bak hierin op middelhoog vuur de sjalotten zacht en lichtbruin.
  • Snijd vervolgens de lente uitjes in ringetjes en bak deze 2 minuutjes mee. Snijd de paksoi in stukjes en wok deze, samen met de garnalen, 2 minuutjes mee of totdat de garnalen roze zijn.
  • Snijd de kimchi fijn. Voeg dit samen met de taugé toe en warm nog 1 minuutje mee.
  • Meng de groenten en de gamba's door de Koreaanse saus.
  • Verdeel de rijst over 4 kommen. Schep hier het groentenmengsel. Je kunt alles door elkaar roeren voordat je het gaat eten, zodat de saus goed verdeeld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.