Koreaanse noedels met gefrituurd buikspek

Koreaanse noedels met gefrituurd buikspek

Mijn eerste idee was om Koreaanse rice sticks te maken met deze saus: Jajang tteokbokki (rice sticks in zwarte bonensaus). En dat heb ik ook gedaan, maar de structuur van de rice sticks beviel me niet en ik kon op dat moment de juiste zwarte bonenpasta niet vinden.. Nog een poging gedaan dus!

En dat zijn deze Korean style noodles geworden. Dan zou het dus eigenlijk Jajangmyeon heten.. Behalve dan dat ik nog een paar dingetjes anders heb gedaan dan in het authentieke recept. Zo leek het mij bijvoorbeeld een goed idee om er gefrituurde stukjes buikspek doorheen te doen (was het ook!) en de kool, die in sommige recepten gebruikt wordt, weg te laten.

Het gerecht maakte ik met lekkere dunne noedels (ik vind die van yum yum heel erg lekker – no spon), maar ik denk dat het ook met juist heel erg dikke (bijvoorbeeld udon?) heel erg lekker is. Ben je dus een groter fan van dikke noedels, dan is dat denk ik ook een erg goed alternatief! Al met al gewoon een superlekker gerechtje weer! Echt de Koreaanse keuken is zo fantastisch! Wil je nog meer Koreaans geïnspireerde recepten proberen? Dan heb ik nog wel wat andere lekkere Koreaanse recepten voor je!

Geniet ervan 🙂

Koreaanse noedels met zwarte bonenpasta en gefrituurd buikspek
Pin recept Delen op Facebook
3.50 van 4 stemmen

Koreaanse noedels met gefrituurd buikspek

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Koreaanse black bean noodles

Gefrituurd buikspek

  • 500 gram dikke speklappen
  • 2 el maizena
  • 3 el bloem
  • zonnebloemolie om in te frituren

Garnering

  • extra lente ui
  • sesamzaadjes

Instructies

Koreaanse noedels

  • Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan en fruit hier de ui in aan. maak ondertussen de lente uitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Voeg bij de uien toe en bak ook even kort mee.
  • Maak vervolgens de gember en de knoflook schoon. Rasp de gember en snipper de knoflook. Voeg beiden toe aan de uien in de pan en bak nog een minuut of 2 mee.
  • Voeg vervolgens de zwarte bonenpasta toe, samen met de gochujan, suiker en een kopje water. Roer goed door totdat je een mooie dikke saus hebt. Doe het deksel op de pan en houd op laag vuur warm.

Gefrituurd buikspek

  • Verwarm een grote hoeveelheid zonnebloemolie in een wokpan of diepe (soep)pan tot 180 graden om het buikspek in te frituren. Snijd de speklappen in hapklare stukjes en dep goed droog.
  • Meng de speklapjes met de bloem en maizena en roer goed door totdat de speklapjes helemaal bedekt zijn. Frituur het spek (eventueel in porties) mooi goudbruin en knapperig. Laat uitlekker in een vergiet bekleed met keukenpapier.

Koreaanse noedels

  • Bereid de yum yum woknoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer de noedels en het gefrituurd spek goed door de saus en verwarm even mee. Bestrooi vervolgens met wat extra ringetjes lente ui en wat witte sesamzaadjes.

Notities

Lekker met een gebakken eitje en wat plakjes komkommer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.