Knoflookaardappeltjes uit de oven

Knoflookaardappeltjes uit de oven

Een goed bijgerecht maakt of breekt een maaltijd. En dit is een goede! Al zeg ik het zelf. Eigenlijk eet ik (bijna) nooit aardappels, terwijl ze uit de oven, gepoft of als puree zo superlekker kunnen zijn. En een van mijn favoriete aardappelgerechten is zeker gebakken in de oven. Met lekker veel knoflook uiteraard.

Ik had nog wat takjes verse tijm liggen, dus die heb ik lekker door de aardappeltjes gedaan. Maar ze zijn ook heerlijk met rozemarijn, of met beide. Heb je dus rozemarijn liggen, dan kun je die ook prima gebruiken. Of moet je nog naar de supermarkt? Kies dan vooral welke jij het lekkerst vindt 😉

Deze aardappeltjes zijn heerlijk bij een lekker gebakken stukje vlees of misschien een stukje vis. Of grill bijvoorbeeld (een hele) kip in de oven met wat lekkere (cajun) kruiden en serveer deze aardappeltjes erbij.

Waar je ze ook bij eet, ze zijn sowieso heerlijk!

Smakelijk 😉

Gebakken aardappeltjes met knoflook en tijm uit de oven
Pin recept Delen op Facebook
3.80 van 5 stemmen

Knoflookaardappeltjes uit de oven

Voorbereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 600 gram krieltjes in de schil
  • 5 teentjes knoflook
  • flinke scheut olijfolie
  • 5 takjes tijm
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en was de aardappeltjes. Snijd grotere exemplaren eventueel doormidden. Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Roer de aardappeltjes met de knoflook, olijfolie en tijm goed door elkaar en doe ze in een ovenschaal. Kruid goed met wat peper en zout. Bak in ongeveer 30 minuten gaar in de oven. Zet de laatste 5 minuten eventueel de grill aan om een mooi knapperig laagje ter krijgen.

2 gedachten over “Knoflookaardappeltjes uit de oven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.