Kip pesto lasagne met mozzarella

Kip pesto lasagne met mozzarella

Lasagne is top! Maar ik maak eigenlijk altijd dezelfde lasagne.. En ondanks dat die mega lekker is, wilde ik wel weer eens wat anders proberen. Deze keer dus een kip pesto lasagne! Een lasagne die deels gebaseerd is op de klassieke caprese salade. Met (cherry)tomaten, mozzarella, balsamico azijn en pesto.

Ik twijfelde nog of ik de lasagne met stukjes kippendij zou maken of met gehakt (van kippendij). Uiteindelijk ben ik voor het gehakt gegaan, omdat ik kipgehakt altijd heel erg lekker vind. Wat uiteindelijk ook heel erg lekker uitpakte. Op deze manier lijkt deze lasagne nog steeds wel op de klassieke lasagne, maar heeft ie ook heel erg zijn eigen smaak en stijl.

Deze keer besloot ik om mijn pesto niet zelf te maken, omdat ik naast deze lasagne nog 3 andere gerechtjes maakte en er dus even geen zin in had.. Maar als jij er wel zin in hebt, vooral doen! Het recept voor groene pesto vind je hier. En heb je er ook even geen zin in? Dan vind ik persoonlijk de koelverse groene pesto van de Lidl het lekkerst (vergeleken met de potjes en de koelverse varianten van de Jumbo en Albert Heijn).

Smakelijk!

Kip pesto lasagne met mozzarella
Pin recept Delen op Facebook
4.58 van 7 stemmen

Kip pesto lasagne met mozzarella

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 45 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 500 gram kipgehakt van kippendij
  • zout en peper
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • scheut witte wijn
  • scheutje balsamico azijn
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 1 kippenbouillonblok
  • gedroogde lasagnevellen
  • 2 bakjes koelverse groene pesto
  • 2 zakjes geraspte mozzarella

Instructies

  • Rul het kipgehakt in een grote wokpan en breng goed op smaak met peper en zout.
  • Maak ondertussen de ui schoon en snipper beiden. Voeg toe aan het gehakt in de pan en bak een paar minuutjes mee.
  • Maak dan de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak ongeveer 1 minuutje mee.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak nog een paar minuutjes mee.
  • Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze ook toe aan de pan. Voeg een flinke scheut witte wijn en een klein scheutje balsamico azijn toe.
  • Voeg nu ook de gedroogde basilicum toe en verkruimel een kippenbouillonblokje boven de pan. Laat de saus pruttelen totdat de cherrytomaatjes uit elkaar vallen, kook de saus dan in tot een mooi dikke stevige gehaktsaus.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een grote/diepe ovenschaal klaar. Nu ga je de lasagne 'bouwen'. Begin met een laagje saus, verdeel hier wat pesto over en bestrooi met een laagje mozzarella. Eindig met de gedroogde lasagnevellen.
  • Ga zo door totdat alle saus op is en eindig met een flinke laag mozzarella (dus eindig niet met de lasagnevellen). Zorg ervoor dat je laatste laag mozzarella lekker dik is en de hele lasagne bedekt.
  • Bak de lasagne in 30 tot 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.