Kinderchocolade muffins

Kinderchocolade muffins

Muffins en kinderchocolade.. need I say more? Dat is toch gewoon de perfecte combo?! Ik kan je in ieder geval vertellen dat kinderchocolade érg lekker is in een chocolademuffin 🙂 En sowieso vind ik van alle muffins die ik heb gemaakt, alle chocolademuffins het lekkerst. Toch iets met chocolade en vrouwen denk ik.

Ik maak regelmatig muffins en heb al heel veel verschillende smaakcombinaties uitgeprobeerd. Het leuke is dat je nooit klaar bent met uitproberen én dat ze supermakkelijk zijn om te maken. Het beslag is namelijk echt zó klaar en een kwestie van gewoon alles door elkaar spatelen. Dan eventjes de oven in en je hebt 6 heerlijke supergrote muffins om zelf op te eten of om te delen.

Ik heb mooie grote muffinvormen, dus bak altijd 6 XL muffins. Maar je kunt deze muffins ook in cupcake vormpjes bakken. Bak ze dan wel korter: zo’n 20 minuten is dan ruim voldoende. Anders worden ze droog en dat is zonde. Het is juist zo lekker als je muffins nog lekker smeuïg zijn van binnen. Niet rauw natuurlijk, maar wel nog net een beetje plakkerig. Dan zijn ze het allerbest.

Smakelijk!

Kinderchocolade muffins
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Kinderchocolade muffins

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 6 XL muffins
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille aroma
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram bloem
  • 2 tl maizena
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el cacao
  • 300 gram kinderchocolade
  • extra kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de basterdsuiker doorheen. Meng hier vervolgens de eieren en het vanille aroma met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel. Breek tussendoor de kinderchocolade in stukjes.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, maizena en cacao goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de kinderchocolade toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag in 6 grote muffin vormen. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van het beslag.
  • Bak de muffins in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.