Kikkererwtenstoof met chorizo

Kikkererwtenstoof met chorizo

Eigenlijk maak ik niet zo vaak iets met kikkererwten.. Vroeger vond ik ze verschrikkelijk, nu vind ik ze eigenlijk best lekker in sommige gerechten. Bijvoorbeeld in dit makkelijke eenpansgerecht met chorizo en geroosterde paprika!

Echt een easy gerechtje, met lekker veel groenten en het vult ook lekker met de kikkererwten en het eitje 🙂 Het is een beetje geïnspireerd op flamenco eieren.. maar dan anders :p Lekker is het in ieder geval!

Ik vind het lekker om de saus een beetje op te deppen met warm knapperig brood. In principe heb je het niet nodig, omdat het voldoende vult zonder brood, maar ik vind het er gewoon erg lekker bij 🙂

Smakelijk!

Kikkerwertenstoof met chorizo, geroosterde paprika en een gebakken eitje
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Kikkererwtenstoof met chorizo

Voorbereiding 28 min
Totale bereidingstijd: 28 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 chorizoworst
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 tl chili flakes
  • 1 el tomatenpuree
  • scheut witte wijn
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 grote pot geroosterde paprika's
  • 1 blik cherrytomaatjes
  • 1 grote zak kikkererwten of 2 kleine blikjes
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • 4 eieren

Instructies

  • Snijd de chorizo worst in plakjes en bak deze in een grote wokpan aan beide kanten totdat ze mooi bruin en krokant zijn.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de chorizo in de pan en bak een paar minuten mee totdat de ui glazig is.
  • Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Bak de plakjes knoflook ook nog 1 minuutje mee.
  • Voeg vervolgens de gemalen komijn, het paprikapoeder en de chiliflakes toe. Roer even goed door elkaar.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee. Roer nogmaals goed door elkaar.
  • Blus af met een scheut witte wijn. Voeg dan het bouillonpoeder toe, samen met het blik cherrytomaatjes en de kikkererwten.
  • Giet de geroosterde paprika's af en snijd deze in reepjes. Voeg ook toe en roer goed door elkaar. Laat zo'n 10 minuten pruttelen totdat de saus wat ingedikt is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de 4 eitjes en kruid met peper en zout. Serveer de chorizostoof met de gebakken eitjes en garneer met wat verse peterselie. Lekker met versgebakken brood om de saus mee op te deppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling