Japanse gebakken miso rijst

Japanse gebakken miso rijst

Ik had zin in nasi, maar dan niet in nasi.. snap je? Oftewel een gebakken rijst gerecht, maar dan een keer anders dan ik ken. Dus ik besloot een variant op Japanse gebakken miso rijst te maken. Ik kook zelf niet zo vaak met aubergine. Dus toen ik een variant met aubergine zag, leek me dat wel een leuk idee. Daar voegde ik nog wat Japanse smaakmakers, varkensgehakt en taugé aan toe en zo krijg je een simpele gebakken rijst!

Die overigens wel heel goed op smaak is! Door de miso en Japanse sojasaus krijg je namelijk een heerlijke umami smaak aan de gebakken rijst 🙂 Miso is sowieso een heel fijn product vind ik. Heerlijk zout met echt een diep smaak. Geeft elk gerecht de kick die het nodig heeft!

Geniet van deze heerlijke Japanse gebakken miso rijst! Perfect voor een doordeweekse avond, want het is zó klaar!

Smakelijk 🙂

Japanse gebakken miso rijst met aubergine en varkensgehakt
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Japanse gebakken miso rijst

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram varkensbraadworst
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 aubergine
  • 4 lente uitjes
  • 1 rode peper
  • 4 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 1 el witte of rode miso
  • 200 gram gekookte rijst
  • 3 eieren
  • 200 gram taugé
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 1 tl mirin
  • 2 el sesamzaadjes witte en zwarte

Instructies

  • Het liefst kook je de rijst een dag van te voren, maar anders zo ver mogelijk van te voren als lukt.
  • Haal het varkensgehakt uit de braadworst. Rul het gehakt in de zonnebloemolie.
  • Maak de aubergine schoon en snijd in blokjes. Bak de aubergine met het gehakt mee totdat het gehakt en de aubergine gaar zijn.
  • Maak de lente ui schoon en snijd in ringetjes. Bak deze ook even mee met het gehakt.
  • Maak de rode peper en de knoflook schoon en snipper beiden. Voeg toe aan de pan en bak ook 1 minuutje mee.
  • Maak een stukje gember van 1 tot 1,5 cm schoon en rasp deze. Voeg ook toe aan de pan.
  • Voeg dan de miso toe en roer goed door de rest van de ingrediënten. Bak dit totdat de miso evenredig verdeeld is.
  • Voeg de rijst toe en bak deze 5 minuutjes mee.
  • Kluts de eieren en bak hier roerei van in een apart pannetje.
  • Voeg het roerei, de Japanse sojasaus, mirin en taugé toe aan de rijst en bak nog 2 minuten mee.
  • Roer er dan de sesamzaadjes doorheen.
  • Garneer evt. met extra lente ui en rode peper. Je kunt er evt. ook nog een eitje bij bakken. Altijd lekker! Maar niet per se nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.