Hongaarse goulash

Hongaarse goulash

Stoofpotten kunnen wat mij betreft het hele jaar door.. Hoewel ik vaak in de herfst en de winter wat vaker zin in stoofgerechten heb, vind ik het ook heerlijk om een goede stoofpot in het voorjaar of in de zomer op tafel te zetten! En daar kun je gelukkig véél kanten mee op 🙂 Zo had ik bijvoorbeeld nog geen recept voor goulash online staan. Dus toen ik een mooi kruidenpakket kreeg met een zakje Hongaars paprikapoeder er in, wist ik natuurlijk meteen wat ik wilde maken! Hongaarse goulash natuurlijk 🙂

En dat is gelukkig helemaal niet moeilijk! Het is eigenlijk gewoon een stoofpot op basis van tomaat en paprikapoeder. En het geheim van elke stoofpot is: zo lang mogelijk laten stoven zodat je vlees zó uit elkaar valt. Als je sukadelappen gebruikt, is 2 uur stoven vaak genoeg. Laat je de goulash nog iets langer stoven, dan valt het vlees écht helemaal uit elkaar en krijg je een soort van pulled goulash. Ook lekker, maar niet per se nodig 😉

Ik bakte een heerlijk Turks brood bij deze goulash om de lekkere saus mee op te dopen. Die heb je namelijk genoeg! Maar deze goulash is ook lekker met verse tagliatelle of met aardappelpuree. Kijk dus maar waar je zelf zin in hebt 😉

Smakelijk!

Hongaarse goulash
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Hongaarse goulash

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 800 gram sukadelappen
  • zout en peper
  • 2 el bloem
  • boter
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el Hongaars paprikapoeder
  • 1 el karwijzaad
  • 1 pot runderfond of vleesfond
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 – 6 aardappelen iets kruimig
  • 2 rode paprika's
  • crème fraîche

Instructies

  • Snijd de sukadelappen in blokjes en kruid goed met peper en zout. Schep het vlees om met 2 eetlepels bloem. Verhit ondertussen de boter in een diepe stoofpan en bak het vlees (eventueel in porties) rondom bruin.
  • Maak ondertussen de uien en de knoflook schoon. Snijd de ui in grove stukken (hoeft niet te klein) en pers de knoflook uit. Voeg beiden toe aan het vlees in de pan. Bak eventjes mee.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree, het karwijzaad en het paprikapoeder toe. Bak ook eventjes mee.
  • Voeg dan het vleesfond, de tomatenblokjes en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat met deksel op de pan zo'n 2 uur stoven op laag vuur. Roer af en toe zodat het niet aanbakt op de bodem
  • Doe na 2 uur het deksel van de pan. Snijd de aardappelen en paprika in hapklare stukken. Voeg de aardappel toe en stoof deze zo'n 15 minuten mee.
  • Voeg dan de paprika toe en stoof dit ook zo'n 15 minuten mee. Check even of de aardappelen zacht zijn. Serveer de goulash met warm brood en crème fraîche

1 gedachte over “Hongaarse goulash”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.