Gevulde pompoen met fregola

Gevulde pompoen met fregola

Ik wilde eens een kerstrecept maken dat echt wat anders is dan je normaal op tafel zet. Iets wat ik zelf nooit met kerst maak, is een gerecht met groente in de hoofdrol, dit is dus écht een keer iets anders voor mij 😉 Ondanks dat het geen vega(n) gerecht is, is het wel een heel mooi groentegerecht. Echter vind ik dat de krokante parmaham het gerecht echt lekkerder maakt, dus dit zou ik dan ook niet weglaten. Krijg je gasten die vega(n) eten, dan is dit gerecht dus helaas niet geschikt.

Maar wil je zelf een hoofdgerecht met minder vlees? Of vind je vlees misschien gewoon niet zo heel erg lekker? Dan is dit het perfecte recept voor jou! De pompoen vul je met een heerlijk Italiaans mengsel van ingrediënten. Met als basis de Italiaanse pastasoort ‘fregola’ met heerlijke smaakmakers als zongedroogde tomaatjes, mozzarella en natuurlijk de parmaham.

Voor de structuur voeg ik graag wat nootjes en pitten toe. Zo krijg je namelijk een combinatie van de zachte pompoen en pasta, met krokante ham, nootjes en pitten. Daarnaast bevat dit recept sowieso alle verschillende smaken die je nodig hebt: zoet, zout, zuur en umami. Wat zorgt voor de perfecte smaakbalans! Bijgerechten heb je bij deze gevulde pompoen overigens ook niet nodig, omdat er eigenlijk alles wel in zit 🙂

Smakelijk!

Gevulde pompoen met fregola, pesto, mozzarella en crispy ham
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Gevulde pompoen met fregola

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram parmaham in plakken
  • 200 gram fregola
  • 1 ronde oranje pompoen
  • 1 bakje koelverse groene pesto
  • 4 el zongedroogde tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 1 citroen
  • handje paranoten
  • handje pompoenpitten
  • 1 zakje geraspte mozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier de plakjes parmaham op en dek af met nog een laag bakpapier en nog een bakplaat, zodat de plakjes mooi plat blijven. Bak de plakjes parmaham zo mooi knapperig in de oven, in zo'n 10 tot 20 minuten (check af en toe).
  • Kook ondertussen de fregola volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water.
  • Snijd het kapje van de pompoen en hol de pompoen uit. Gooi de pitjes en het kapje weg. Snijd ook een klein stukje van de onderkant zodat ie mooi rechtop blijft staan.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes en de bol mozzarella in stukjes. Hak de paranoten grof. Meng de tomaatjes, mozzarella, paranoten, pompoenpitten en groene pesto door de fregola.
  • Rasp de schil van 1 citroen en roer dit ook door de pasta. Laat de krokante parmaham op keukenpapier uitlekken en breek vervolgens in stukjes. Roer dit ook door de fregola.
  • Vul de pompoen met het pasta-mengsel en bestrooi de bovenkant met wat geraspte mozzarella.
  • Zet ongeveer 45 tot 60 minuten in de oven. Krijgt de pompoen wat zwarte vlekken aan de buitenkant? Check dan even met een vork of satéprikker of de pompoen al zacht (en dus gaar is).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.