Gevulde inktvis in Griekse tomatensaus

Gevulde inktvis in Griekse tomatensaus

Dit recept is het gevolg van de diepvries leegkoken. Altijd een goed doel natuurlijk! En aangezien er nog heerlijke inktvissen in de diepvries lagen, opperde vriendlief of dat ik hier niet gevulde inktvisjes mee kon maken? Nou natuurlijk! I aim to please :p

En ik wilde altijd nog eens heerlijke gevulde inktvisjes maken in een tomatensaus Griekse stijl. Dus daar was dit moment natuurlijk perfect voor! Ik noem het Griekse stijl, omdat ik er zeker wel Griekse smaken in heb gestopt, maar ik de Griekse keuken nog niet zó goed ken om dit meteen een (authentiek) Grieks gerecht te noemen. Lekker was het in ieder geval wel!

De vulling maakte ik van gekookte rijst, heerlijk zoutige feta en kalamata olijven met zachte zoete zongedroogde tomaatjes en wat pijnboompitjes voor een extra crunch. Heerlijk in een tomatensaus met lekker veel kaneel en oregano.

Ik koos er bewust voor om de inktvisjes maar heel kort te garen. Je kunt er echter ook voor kiezen om de inktvisjes in de saus gaar te stoven. Dit duurt een stuk langer, maar daardoor nemen je inktvissen wel beter de smaken uit de saus over. Ik wilde echter een makkelijk, snel en gangbaar recept.

Kies je voor stoven? Stoof de inktvisjes dan ongeveer een uurtje in de saus. Ze zijn dan lekker zacht en hebben de heerlijke smaken van de saus opgenomen.

Smakelijk!

Gevulde inktvis in griekse tomatensaus
Pin recept Delen op Facebook
4 van 1 stem

Gevulde inktvis in Griekse tomatensaus

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram rijst
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el kalamata olijven
  • 50 gram feta
  • 3 el zongedroogde tomaatjes
  • oregano
  • zout
  • peper
  • 50 gram pijnboompitten
  • 4 grote inktvissen schoongemaakt
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 gram romatomaten
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,5 el kaneel
  • flinke scheut rode wijn

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Ik gebruikte hiervoor basmatirijst. Snipper ondertussen 1 rode ui en 2 teentjes knoflook. Bak dit in een klein scheutje olijfolie totdat de ui net gaar is. Snijd de olijven, feta en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. En rooster de pijnboompitjes. Roer dit, samen met de rijst door het uimengsel in de pan en kruid goed met peper, zout en oregano. Vul hier de inktvissen mee en steek ze dicht met een prikker
  • Snipper voor de saus de overige 2 uien en teentjes knoflook en fruit deze ook een paar minuutjes in een scheutje olijfolie. Snijd de tomaten grof en voeg deze toe aan de pan. Voeg nu ook de laurierblaadjes, kaneel en rode wijn toe en kruid goed met peper en zout (naar smaak). Roer dit ongeveer 5 minuutjes door totdat de tomaat wat zachter is. Leg er nu de inktvisjes in en gaar ze 3 tot 5 minuutjes aan beide kanten. Lekker met wat overgebleven vulling (als je dat hebt), een salade en wat brood om in de saus te dopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.