Gerookte eendenborst met vijgen

Gerookte eendenborst met vijgen

Een heel erg makkelijk, maar ook een heel erg lekker voorgerechtje. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen, is het inkoken van de saus en alles mooi opmaken. Ik kocht de gerookte eendenborst uit het Delicieux assortiment van de Lidl. Die hebben rond de feestdagen namelijk heel veel lekkere en leuke dingen in het assortiment! En niet te duur natuurlijk 🙂

De vijgen vond ik volgens mij bij de Jumbo, maar zul je vast op meer plekken kunnen vinden. Kijk ook even bij je supermarkt of ze van die leuke kiemgroenten hebben om het mooi mee te versieren. Maakt eigenlijk niet zoveel uit wat voor iets, als het er maar leuk uitziet. Qua smaak gaat het er maar om dat je iets fris en knapperigs toevoegt.

Ook fijn, je kunt alles eigenlijk al van te voren opmaken! Zorg dan alleen dat je de saus en de kiemgroenten pas op het laatste toevoegt, net voor het serveren. Dan blijft je gerecht het lekkerst en het mooist!

Smakelijk 🙂

Gerookte eendenborst met verse vijgen, pecannootjes en rode wijnsaus
Pin recept Delen op Facebook
4.70 van 10 stemmen

Gerookte eendenborst met vijgen

Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Rode wijnsaus

  • 200 ml rode wijn
  • 200 ml vleesfond
  • zout en peper

Gerookte eendenborst met vijgen

  • 90 gram gerookte eendenborst in plakjes
  • 4 verse vijgen
  • kiemgroenten
  • pecan nootjes

Instructies

Rode wijnsaus

  • Kook de wijn en het fond op middelhoog vuur in tot een wat dikkere saus. Je houdt dan nog maar een heel klein laagje over.

Gerookte eendenborst met vijgen

  • Verdeel de plakjes eendenborst over 4 bordjes. Snijd de vijgen in kleine partjes en plaats deze tussen de plakjes eendenborst.
  • Giet de saus over de eendenborst. Verdeel hier vervolgens wat van de kiemgroenten overheen. Hak de pecan nootjes grof en strooi dit over de eendenborst heen. Maak af met wat zout en peper.

7 gedachten over “Gerookte eendenborst met vijgen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.