Fish pie met 3 soorten zalm

Fish pie met 3 soorten zalm

Als ik thuis eens vraag wat manlief wil eten, dan krijg ik 9 van de 10 keer een antwoord met zalm.. Toen we dus aardappels overhadden (eten we niet zo vaak) en een paar opties voor gerechten noemde, was het ook geen verrassing dat die met zalm de winnaar was! En hoe kunnen we het beter doen dan met 3 verschillende soorten zalm?!

Ik ben zelf ook dol op zalm, dus een fishpie met zowel zalmfilet, koudgerookte zalm als warmgerookte zalm klinkt toch gewoon goddelijk. Dat werd het dus! En oprecht, goddelijk was het zeker 😉

Een heerlijke rijke bechamelsaus die geweldig combineert met de smaken van de verschillende soorten zalm. Afgetopt met een zachte aardappelpuree met een heerlijk gegratineerd laagje kaas/brood bovenop. Mijn tip voor elk gegratineerd gerecht: Strooi er altijd wat broodkruimels overheen, zo wordt je ovenschotel heerlijk knapperig!

Ik serveerde een frisse salade bij deze fishpie, omdat de pie behoorlijk machtig en romig is, vond ik dit een mooie combi. Eventueel kun je ook wat gebakken champignons door de pie doen, maar ik koos deze keer voor een schotel met lekker veel vis, zonder groenten.

Smakelijk!

Fish pie met gerookte zalm, zalmfilet en warmgerookte zalm
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Fish pie met 3 soorten zalm

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 4 - 5 grote aardappelen
  • 200 gram zalmfilet zonder huid
  • 200 gram warmgerookte zalm
  • 200 gram gerookte zalm koud gerookt
  • 50 gram boter
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram bloem
  • 2 el tijm
  • peper
  • 500 ml melk
  • 1 garnalenbouillonblokje
  • geraspte kaas
  • broodkruimels

Instructies

  • Schil de aardappelen en kook deze 20 minuten in ruim gezouten water. Verwarm ondertussen de oven voor om 220 graden. Snijd de zalmfilet in blokjes, de gerookte zalm in stukjes en strek de warmgerookte zalm met je handen of 2 vorken uit elkaar. Verdeel de zalm over een ruime ovenschaal.
  • Verwarm de boter in een hoge pan en bak hier de sjalotten en de knoflook in. Voeg na een paar minuutjes de bloem toe en bak dit ook nog 5 minuten mee. Voeg nu de tijm, het garnalenbouillonblokje en peper naar smaak toe. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en blijf goed kloppen totdat je een mooie dikke saus hebt. Is de saus te dik? Voeg dan nog wat melk toe. Voeg nu ook geraspte kaas naar smaak toe.
  • Giet de saus over de zalm. Maak aardappelpuree van de aardappels. Stamp deze fijn en voeg een kopje warme melk, zout, peper en wat geraspte kaas toe. Verdeel de aardappelpuree vervolgens over de zalm in de ovenschaal en bestrooi met wat extra geraspte kaas en de broodkruimels. Bak ongeveer 20 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi bruin is. eventueel kun je de laatste 5 minuten de grill aanzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.