Entrecote met chimichurri en mais tomatensalsa

Entrecote met chimichurri en mais tomatensalsa

Een heerlijk kleurrijk en zomers maaltje! Dat is deze heerlijke medium rare entrecote met chimichurri en salsa van tomaatjes, avocado en mais. Zomer op je bordje kun je ook wel zeggen 🙂 Ik bakte deze entrecotes gewoon in de grillpan, maar je kunt dit natuurlijk ook prima op de barbecue maken! Drink er vooral ook een lekker fris Mexicaans biertje bij.

Ik probeer weer iets meer gezonde recepten te maken en nu ben ik daar dus niet zo’n held in. Ik zal ook niet snel gaan zeggen wat wel en niet gezond voor je is. Maar ik denk zelf dat dit best een gezonde maaltijd is. Lekker veel groenten, zwarte bonen en een mooi stukje vlees. Ik vind namelijk wel dat als je zo’n stuk vlees eet, dat je dan wel een goed stuk vlees moet eten. Haal dus vooral een mooi stuk vlees bij de slager. Dat is extra genieten namelijk!

De chimichurri maakt ik net zoals een pesto in de keukenmachine. Heb je dat niet, dan kun je ook alles helemaal fijnhakken en goed mengen. Stamp het dan nog een beetje fijn in een vijzel of met de bolle kant van een lepel. Zo krijg je ook een mooie grove ‘pasta’. Wat superlekker past bij die heerlijke vlezige steak en frisse salsa. Een superlekkere zomermaaltijd dus!

Smakelijk 🙂

Entrecote met chimichurri en salade van mais, tomaten, avocado en zwarte boontjes
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Entrecote met chimichurri en mais tomatensalsa

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Chimichurri

  • 80 ml olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • 2 jalapeño pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el rode wijnazijn
  • flinke bos peterselie
  • flinke bos oregano
  • flinke bos koriander
  • zout en peper

Mais tomatensalsa

  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 blikje mais à 150 gram
  • 1 blikje zwarte bonen à 200 gram
  • 2 avocado's
  • 1 jalapeño peper
  • 1 komkommer
  • 1 mango
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • zout en peper

Steaks

  • 4 entrecotes of ribeye steaks (op kamertemperatuur)
  • zout en peper
  • klontje roomboter

Instructies

Chimichurri

  • Maak de sjalot, jalapeñopeper en knoflook schoon en snipper deze. Doe dit samen met de olijfolie, de groene kruiden, het sap van 1 limoen, een eetlepel rode wijnazijn en wat zout en peper in de keukenmachine. Pureer dit met de pulsknop tot een mooie grove soort van pesto.

Mais tomatensalsa

  • Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes. Snijd de komkommer in stukjes. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak ook de mango schoon en snijd deze ook in stukjes. Maak de sjalot schoon en snipper deze. Giet de mais en de zwarte bonen af en meng dit met de groenten. Roer hier het sap van 1 limoen doorheen en breng op smaak met peper en zout. Maak de jalapenñopeper schoon en snipper deze fijn. Roer dit ook door de salsa heen.

Steaks

  • Kruid de steaks aan alle kanten met peper en zout. Verhit een klontje boter in een grillpan en bak hier de steaks op hoog vuur in tot mooi medium rare. Daarvoor bak je 'm op beide kanten 2 tot 3 minuutjes. Laat de steaks daarna 5 minuutjes rusten onder aluminiumfolie. Serveer de steaks met een schepje chimichurri er op en wat salsa erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.