Enchilada’s met kidneybonen

Enchilada’s met kidneybonen

Soms wil je gewoon een keertje geen vlees eten. Dit was weer zo’n dagje 🙂 Ik maakte deze enchilada’s overigens wel met ‘gewone’ cheddar kaas, maar je kunt ‘m prima vegan maken door plantaardige kaas te gebruiken. Als ik vegetarisch eet, vind ik het zelf wel vaak lekker om iets van room of kaas toe te voegen, waardoor mijn gerechten niet vaak vegan zijn. Maar met een beetje creativiteit kun je ze prima vegan maken! 😉

Ik had nog een zak kidneybonen liggen van HAK, en omdat het huis weer een beetje leger gekookt moest worden, besloot ik deze te gebruiken. Je kunt deze enchilada’s vast ook wel met andere (kidney)bonen maken. Maar in dit recept ben ik dus uitgegaan van de kidneybonen van HAK (in een zak).

Perfect gerechtje voor een doordeweekse avond! Als het buiten donker is en regent bijvoorbeeld.. of juist als het zonnetje schijnt en je lekker buiten kunt zitten. Dat vind ik zo mooi aan dit soort gerechten: kan altijd! 🙂

Smakelijk.

Vegetarische enchilada's met kidneybonen
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Enchilada’s met kidneybonen

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Vulling

  • 2 uien
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 winterpeen
  • 2 rode puntpaprika's
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 – 2 jalapeño pepers
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijn
  • mespunt chilipoeder
  • 1 tl cacao
  • 1 tl kaneel
  • mespunt bruine suiker
  • zout en peper
  • 1 zak kidneybonen 225 gram
  • beetje water

Saus

  • 2 el boter
  • mespunt chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el komijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • 1 tl citroensap
  • groentebouillon

Enchilada's maken

  • 8 kleine tortilla's
  • (vegan) cheddar kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vulling

  • Maak de uien schoon en snipper deze. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hier de uien een paar minuutjes in.
  • Maak de winterpeen schoon en snijd deze in kleine blokjes. Voeg deze ook toe aan de pan en bak even mee totdat ze zacht zijn.
  • Maak de paprika's schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg deze ook toe aan de pan en bak een paar minuten mee. Je wil dat ze nog wel een beetje knapperig zijn.
  • Maak de knoflook en jalapeño peper(s) schoon. Snipper beiden en voeg toe aan de pan. Bak ongeveer 1 minuutje mee.
  • Voeg dan alle kruiden en de kidneybonen toe. Breng op smaak met zout en peper en voeg een klein beetje water toe. De vulling moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog.

Saus

  • Verhit de boter in een steelpannetje. Voeg hier alle ingrediënten voor de saus in, behalve de bouillon en bak een minuut of 5 totdat je een mooie geurige droge roux hebt.
  • Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren. Voeg zoveel bouillon toe totdat je een mooie saus hebt.

Tortilla's vullen

  • Pak een ovenschaal en vul de tortilla's met de vulling. Leg deze met de naad onder in de ovenschaal. Schenk de saus over de tortilla's en bestrooi met wat (vegan) cheddar kaas.
  • Zet de grill van de oven aan en grill de enchilada's totdat de kaas gesmolten is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.