Daim chocolade muffins

Daim chocolade muffins

Ik ben gék op Daim chocolade. Ken je ze, die kleine chocolaatjes met supercrunchy karamel aan de binnenkant? Die je overigens tegenwoordig ook in repen kunt kopen. Dus, wat doe je als je iets heel erg lekker vindt? Juist, er iets nóg lekkerder mee maken! Dus ik stopte deze Daim chocolade in een chocolade muffin en maakte er weer een aantal mensen blij mee. Want ze zijn weer heeeerlijk!

Ik gebruikte de wat grotere Daim chocoladerepen voor deze muffins. Zodat ik niet al die kleine losse chocolaatjes hoefde uit te pakken :p. Je kunt Daim sowieso bij de Action kopen, maar volgens mij heeft de Ikea ze ook. En ik heb ze ook wel eens bij de Jumbo zien liggen. Kom je ze ergens tegen? Neem ze dan sowieso mee! Als je er geen muffins mee gaat maken, kun je ze gewoon zo opeten, want ze zijn echt mega lekker!

En wil je er helemaal een feestje van maken? Serveer deze muffins dan warm, met een bolletje ijs en nog wat fijngehakte Daim chocolaatjes er overheen. Gegarandeerd succes!

Smakelijk 🙂

Daim chocolade muffins
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Daim chocolade muffins

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 6 XL muffins
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram bloem
  • 2 tl maizena
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el cacao
  • 300 gram Daim chocolade
  • extra kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de basterdsuiker doorheen. Meng hier vervolgens de eieren en het vanille aroma met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel. Hak tussendoor de chocolade grof.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, maizena en cacao goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de gehakte chocolade toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag in 6 grote muffin vormen. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van het beslag.
  • Bak de muffins in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.