Citroen spaghetti met sardientjes

Citroen spaghetti met sardientjes

Dat ik graag pasta kook en eet, kan geen verrassing zijn met bijna 100 pastarecepten op Eviekookt. En als je me al langer volgt, weet je dat ik ook graag met drank (bijv. wijn) kook. En pasta met wijn gaat natuurlijk ook hartstikke goed samen!

Voor een samenwerking met Baltazar maakte ik dit heerlijke frisse pastagerechtje! Een heerlijke frisse pasta om te pairen met een friszure Riesling. Ik wil namelijk graag meer leren over food- en wijn pairing, dus ga ik wat meer experimenteren met wijn én ook wat meer samenwerkingen opzoeken waarbij ik nog meer kan leren over wijn-spijs combinaties. En hopelijk kan ik jullie daar ook weer mee inspireren.

Je kunt dit recept natuurlijk ook met een andere wijn maken, kies in dat geval wel voor een frisse wijn, en schenk deze er ook bij als je het gaat eten. Doordat de wijn zowel in het eten als in je glas voorkomt, krijg je sowieso al een mooie pairing 🙂

En heb je nog wijntips voor mij? Die zijn uiteraard áltijd welkom. Reageer dan onder dit recept of stuur me een berichtje via Instagram of mail (eviekookt@gmail.com).

Smakelijk!

Citroen spaghetti met sardientjes en pistachenootjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Citroen spaghetti met sardientjes

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • klont boter
  • 2 sjalotten
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 glas witte wijn bijv. deze Riesling
  • 250 ml kookroom
  • 2 citroenen
  • flinke handvol versgeraspte parmezaanse kaas
  • bosje verse peterselie
  • peper en zout
  • 2 kleine blikjes sardientjes op olie (evt. met citroen) of 1 groot blik

Garnering

  • handjevol gepelde ongezouten pistachenootjes
  • extra parmezaanse kaas
  • citroensap

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente.
  • Verhit een flinke klont boter in een grote wokpan. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en fruit een paar minuutjes aan.
  • Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd deze in plakjes. Voeg toe aan de pan en bak ongeveer 1 – 2 minuten mee totdat de knoflook zacht is.
  • Blus dit af met een glas witte wijn (serveer de rest van de fles bij het eten).
  • Voeg de kookroom met de geraspte parmezaanse kaas tot en laat op middelhoog vuur pruttelen zodat de saus wat inkookt.
  • Rasp hier de schil van de 2 citroenen bij en roer goed door. Hak de peterselie fijn en roer dit ook door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de spaghetti af (bewaar wat van het pastawater). Roer de spaghetti door de saus en roer goed door totdat de saus mooi aan de pasta blijft hangen.
  • Is de saus te dik, voeg dan wat pastawater toe. Is de saus te dun, laat 'm dan nog even pruttelen zodat ie wat indikt.
  • Roer er de sardientjes doorheen en verdeel de pasta over 4 borden. Garneer met wat grofgehakte pistachenootjes, extra parmezaanse kaas en knijp er de citroenen over uit voor een extra frisse smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.