Chocolate chip cookies 2.0

Chocolate chip cookies 2.0

Wie kent ze nou niet en wie vindt ze nou niet heerlijk?! Die lekkere dikke American chocolate chip cookies. Met een knapperig randje, maar nog lekker zacht en chewy van binnen. I love them! Dus hier moest een mooi recept voor komen. Dit was mijn eerste cookie recept ooit op EvieKookt, waarna er nog vele zijn gevolgd. Op basis van dit fantastische basisrecept! En vandaag deel ik een verbeterde versie van dit koekjes recept.

Ik wilde nog betere dikkere en krokantere chocolate chip cookies maken. Dus ik ben eens op onderzoek uitgegaan wat de beste combinatie van ingrediënten is, om ze zo dik en chewy mogelijk te krijgen, maar nog wel krokant van buiten. En ik denk dat dit een mooi resultaat is geworden. Ik heb geëxperimenteerd met verschillende combinaties en verhoudingen en bij mij geeft dit het mooiste resultaat. Zo heb ik inmiddels de maizena en bakingsoda uit mijn recept geschrapt, omdat ik merk dat dit een nóg lekkerder resultaat geeft!

Voor de chocoladestukjes kun je in principe elke reep chocolade gebruiken die je wil. Ik gebruikte voor deze cookies enkel pure chocolade. Maar je kunt met dit recept eigenlijk alle kanten op. Gebruik bijvoorbeeld een combinatie van verschillende soorten chocolade, of ga voor chocolade met een smaakje of noten er in bijvoorbeeld. Kan eigenlijk niet mis gaan 😉

Smakelijk!

Chocolate chip cookies (American cookies)
Pin recept Delen op Facebook
3.94 van 15 stemmen

Chocolate chip cookies 2.0

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Wachttijg:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 12 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 380 gram tarwebloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 300 gram pure chocolade

Instructies

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Mix er nu ook het vanille extract doorheen.
  • Mix er dan de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen. Hak de chocolade in stukjes en roer dit met de houten lepel door het deeg.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep met een ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie grote bollen van het deeg en leg deze op het bakpapier. Uit het deeg kun je ongeveer 12 grote koeken maken.
  • Leg de deegbollen voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is. Verwarm dan de oven op 220 graden.
  • Bak de chocolate chip cookies ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.
  • Druk ze, als ze nog warm zijn, een beetje plat met de bolle kant van een lepel en maak ze wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
  • Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen en schep ze daarna (bijvoorbeeld met een kaasschaaf of taartschep) over naar een afkoelrooster zodat ze mooi van onder en boven af kunnen koelen. Zodra de koekjes volledig zijn afgekoeld, kun je ze opeten of bewaren in een luchtdichte doos.

4 gedachten over “Chocolate chip cookies 2.0”

  • 5 sterren
    Mijn go to recipe voor koekjes! Gebruik deze altijd als basis en hij is gewoon perfect! Deze keer met 3 verschillende soorten chocolade, wat cacaopoeder en een mini milky way in het midden, love it!!

    • Ohh wat super om te horen! Ik vind het inderdaad ook perfect als basisrecept 🙂 En dan lekker variëren! Met milky way klinkt ook heerlijk moet ik zeggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.