Carrot cake muffins

Carrot cake muffins

Op de een of andere manier vind ik carrot cake onlosmakelijk verbonden met Pasen.. Ligt dat aan mij of is dat ook echt een ding? Het recept voor een gewone carrot cake staat al een tijdje online, net als het recept voor carrot cake cookies (ook heel erg lekker), maar ik vond muffins ook wel geschikt voor een carrot cake variant.

Dus hierbij de carrot cake variant van mijn muffins! Met stukjes wortel (goh), walnoot en kaneel door het deeg. En een heerlijke friszoete topping van monchou en mascarpone! En ook deze zijn weer heerlijk gelukt 😀 Dus mocht je nog iets zoets zoeken voor deze Pasen, dan kun je met deze carrot cake muffins prima vooruit!

Je kunt natuurlijk ook kleinere muffins bakken (deze zijn vrij groot), gebruik dan kleinere muffin vormpjes en houd een kortere baktijd aan van zo’n 20 minuutjes in plaats van 30. Test de gaarheid altijd met een satéprikker, dan weet je dat je goed zit! Als deze er weer schoon en droog uitkomt, dan zijn je muffins gaar.

Smakelijk 🙂

Carrot cake muffins met mascarpone monchou topping
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Carrot cake muffins

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 6 XL muffins
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Carrot cake muffins

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram bloem
  • mespunt zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • 1 el kaneel
  • 150 gram geraspte wortel (julienne)
  • 100 gram walnoten
  • kaneelsuiker

Topping

  • 100 gram monchou roomkaas
  • 100 gram mascarpone
  • 50 gram poedersuiker

Instructies

Carrot cake muffins

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de basterdsuiker doorheen. Meng hier vervolgens de eieren met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde.
  • Hak de walnoten grof. Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, kaneel en maizena goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Voeg nu ook de wortel en walnoten (houd een beetje achter als topping) toe. en roer verder door Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep (met een ijsschep) het beslag in 6 grote muffin vormen. Strooi vervolgens een dun laagje kaneelsuiker over de bovenkant van het beslag.
  • Bak de muffins in 25 tot 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.

Topping

  • Mix de monchou, mascarpone en poedersuiker goed door elkaar tot een mooie luchtige topping. Spuit of smeer de topping op de muffins en strooi hier nog wat van de achtergehouden walnoten overheen. Bewaar de muffins in de koelkast (vanwege de monchou/mascarpone in de topping). Laat ze op kamertemperatuur komen voordat je ze eet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.