Carpaccio salade met pasta en truffelmayo

Carpaccio salade met pasta en truffelmayo

Wat is er nou lekkerder dan carpaccio met truffelmayo? Ik moet zeggen, niet veel! Sowieso als er truffelmayonaise bij zit, ben ik er al gek op! Maarja, je kunt carpaccio niet echt als avondmaaltijd eten. Dus ik bedacht een manier waarop je carpaccio wel als aovndeten kunt eten. Door er een superlekkere pastasalade van te maken. En daar deed ik ook nog wat balsamicostroop met truffelsmaak overheen, om nóg meer truffelsmaak te krijgen! Zo lekker 😀

Ik vind dit dus echt een perfect gerechtje voor in de zomer. Het liefst als je lekker buiten kunt eten, in het zonnetje! Maar eigenlijk kan dit natuurlijk altijd. Sowieso vind ik een maaltijdsalade op z’n tijd heerlijk als avondeten. En als je slim bent, maak je extra veel zodat je de volgende dag ook nog eens een heerlijke lunch hebt!

Of serveer deze salade als bijgerecht bij een barbecue. Zo zet je eens wat anders op tafel dan die standaard aardappelsalade of bak sla. Een superlekkere en originele salade die altijd lekker is en altijd kan!

Smakelijk 🙂

Carpaccio pastasalade met truffelmayonaise en burrata
Pin recept Delen op Facebook
4.19 van 16 stemmen

Carpaccio salade met pasta en truffelmayonaise

Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram korte pasta
  • 2 pakjes carpaccio à 120 gram per bakje
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 85 gram rucola (1 zakje)
  • parmezaanse kaas flakes
  • 2 el zongedroogde tomaatjes
  • 1 el truffelmayonaise
  • balsamicosiroop (eventueel met truffelsmaak)
  • zout en peper
  • 1 bol burrata

Instructies

  • Kook de pasta al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren.
  • Giet de pasta af en koel onder koud stromend water. Roer de pasta met de rucola en 1 el truffelmayonaise goed door elkaar.
  • Snijd of scheur de carpaccio in stukjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Meng de pijnboompitten, carpaccio, kaas en tomaatjes door de salade en breng op smaak met peper en zout.
  • Sprenkel hier wat balsamicosiroop overheen. En leg de bol burrata in het midden van de salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.