Cannelloni met mortadella en pistachenootjes

Cannelloni met mortadella en pistachenootjes

Toen ik een tijdje in Bologna was, heb ik eigenlijk voor het eerst echt bewust mortadella gegeten. Mortadella is een soort boterhamworst, vaak met stukjes pistache er in, dat in de Bologna streek gemaakt wordt. De beste plek dus om het te proeven! En wat me dus ook opviel, is dat daar ook veel mee gekookt wordt in die streek. Een product en dus gerechten die helemaal nieuw waren voor mij. Én verrassend lekker.

Ik nam dus sowieso een mooi stuk mortadella mee, samen met verse pasta, gevuld met mortadella en pistache. En dat bracht mij op een superlekker idee! Namelijk om deze cannelloni te vullen met onder andere mortadella en pistachenootjes. Net zoals die superlekkere gevulde pasta die ik mee naar huis nam. En dat is echt zooo heerlijk geworden!

Het was al even geleden dat ik cannelloni had gemaakt, dus ook wel weer eens leuk om te doen! Ik lees vaak dat mensen hun cannelloni vullen met een spuitzak. Klinkt leuk, maar is mij nog nooit gelukt. Ik zet meestal gewoon het cannelloni rolletje (ongekookt) op de binnenkant van mijn hand en duw dan met mijn andere hand de vulling er in. Zorg er wel voor dat er wat lucht bij kan, anders krijg je de vulling niet ver. Draai dan het rolletje om en vul eventueel de rest via de andere kant. Werkt prima, wat mij betreft 🙂

Ja het kost even tijd, maarja dat is ook als je het met een spuitzak zou kunnen vullen. Uiteindelijk heb je zo wel een superlekker gerecht op tafel staan! Heb je nou echt geen zin om die rolletjes te vullen, dan kun je er ook een lasagne van maken. Waarschijnlijk net zo lekker, maar minder moeite.

Smakelijk!

Cannelloni met een vulling van gehakt, mortadella en pistachenootjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Cannelloni met mortadella en pistachenootjes

Voorbereiding 45 minuten
Oventijd:45 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 doos cannelloni rolletjes à 250 gram
  • 200 gram geraspte mozzarella
  • extra pistachenootjes

Vulling

  • 400 gram varkensgehakt of ongekookte varkensbraadworsten
  • 200 gram mortadella
  • 100 gram ongezouten pistachenootjes
  • 225 gram ricotta
  • 1 ei
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas

Bechamelsaus

  • 70 gram boter
  • 70 gram bloem
  • 700 ml melk

Instructies

Cannelloni

  • Maak de vulling door het gehakt in een grote kom te doen. Als je braadworsten gebruikt, haal je het gehakt uit de worst en doe je dit in de kom. Snijd de mortadella in stukjes en doe dit bij het gehakt. Hak de pistachenootjes grof en doe dit ook bij het gehakt. Voeg nu ook de ricotta, het ei en de geraspte parmezaanse kaas toe. Kneed alles goed door met je handen tot een mooie dikke vulling. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Bij worst-gehakt is dat vaak niet nodig.
  • Duw de vulling voorzichtig in de cannelloni rolletjes totdat deze helemaal gevuld zijn. Leg ze in 1 of 2 lagen in een ovenschaal. Doe dit totdat alle vulling en cannelloni rolletjes op zijn.

Bechamelsaus

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Nu ga je de bechamelsaus maken. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier, zodra deze begint te schuimen, de bloem aan toe. Bak de bloem in 2 tot 3 minuutjes gaar. Voeg dan de melk toe en roer goed door met de garde. Kook dit in tot een mooie iets-dikke bechamelsaus.
  • Giet de bechamelsaus over de cannelloni rolletjes in de ovenschaal (of ovenschalen) totdat de rolletjes volledig onder staan. Bestrooi de bovenkant van je cannelloni met de geraspte mozzarella. Hak nog wat extra pistachenootjes fijn en strooi hiervan ook nog wat over de bovenkant van je cannelloni. Bak in 45 minuten gaar in de oven. Lekker met een frisse salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.