Bruschetta met tomaatjes en lardo

Bruschetta met tomaatjes en lardo

Ik kocht laatst ergens een stukje lardo, dus daar wilde ik natuurlijk snel een receptje mee maken 🙂 Nou had ik me natuurlijk een beetje ingelezen over hoe je lardo het beste kunt gebruiken. En door het op iets warms te laten smelten, bereik je er het lekkerste resultaat mee. Op die manier voegt het een beetje umami toe aan het gerecht.

Dus besloot ik er als eerst experiment iets lekker simpels mee te maken! Bruschetta kan namelijk niet misgaan toch? Maar de meeste bruschetta serveer ik koud.. dus bedacht ik een variant met heerlijke warme geroosterde tomaatjes, waar de lardo lekker overheen kan smelten.

En ik kan je vertellen, dat was écht heel erg goed! Lardo kun je niet zomaar overal krijgen, maar voor sommige producten is het het écht waard om naar een Italiaans delicatessenzaakje te gaan, of je bestelt het lekker online! Of nog beter.. je neemt het vers uit Italië mee terug 🙂 Maar helaas doe je dat waarschijnlijk niet meerdere keren per jaar :p

Smakelijk!

Bruschetta met geroosterde tomaatjes en lardo
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Bruschetta met tomaatjes en lardo

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 24 bruschetta
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Bruschetta toast

  • 1 stokbrood
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 2 teentjes knoflook

Topping

  • 500 gram cherrytomaatjes
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 24 plakjes Italiaanse lardo

Instructies

Bruschetta toast

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk elk sneetje stokbrood met wat olijfolie.
  • Strooi hier wat peper en zout over. Leg de broodjes in een enkele laag op een ovenrooster en rooster ze in zo'n 5 minuutjes lichtbruin. Zet de oven niet uit!
  • Maak de knoflook schoon en snijd de teentjes doormidden. Wrijf de bovenkant van de broodjes in met de snijkant van de knoflook.
  • Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

Topping

  • Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster nu de tomaatjes in de oven totdat ze net openbarsten. Afhankelijk van je oven kan dit zo'n 15 tot 30 minuten duren.
  • Verdeel de geroosterde tomaatjes over de bruschetta toast. Rasp een beetje citroenschil over de tomaatjes en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
  • Leg op elke bruschetta een plakje lardo (bovenop de tomaatjes) zodat deze mooi over de warme tomaatjes heen smelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.