Blueberry scones met clotted cream

Blueberry scones met clotted cream

Scones zijn zó lekker en één van de makkelijkste dingen om te bakken. Je deeg is namelijk zó klaar en ook de oven heeft niet zo heel lang nodig. En scones zijn hartstikke lekker als ze nog een beetje warm zijn. Je hoeft dus ook niet lang te wachten totdat je ze kunt eten 🙂

Dit recept maakte ik voor Pasen! Omdat scones zo makkelijk en snel om te maken zijn, zijn ze perfect voor een makkelijke Paasbrunch En met de blauwe bessen erdoor maak je er helemaal een feestje van 🙂

Ik maakte er een snelle clotted cream bij en serveerde er ook nog lemon curd bij en een goede blauwe bessen jam. Alleen met jam en/of clotted cream is het ook al lekker hoor, maar ik vind het frisse van de curd ook altijd wel wat toevoegen 🙂

Wist je trouwens dat een écht clotted cream echt heel lang duurt om te maken omdat je de room er heel lang voor moet verwarmen (uren) en deze vervolgens ook weer helemaal af moet laten koelen. Omdat we niet meer dan een dag willen wachten op onze clotted cream, geef ik je in dit recept de snelle variant!

Smakelijk 🙂

Blueberry scones met clotted cream, lemon curd en blauwe bessen jam
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Blueberry scones met clotted cream

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 13 minuten
Totale bereidingstijd: 23 minuten
Porties: 8 scones
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Blueberry scones

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 85 gram boter
  • 50 gram kristalsuiker
  • 180 ml karnemelk
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • extra kristalsuiker
  • 200 gram blauwe bessen

Snelle clotted cream

  • 200 gram crème fraîche
  • 120 gram mascarpone

Overig beleg

  • lemon curd
  • blauwe bessen jam

Instructies

Blueberry scones

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de boter in kleine blokjes en doe dit samen met het zelfrijzend bakmeel, mespunt zout, het bakpoeder en de suiker in een kom. Kneed dit door elkaar totdat je een fijn kruim hebt.
  • Voeg de karnemelk en het vanille extract toe en kneed kort tot een dik samenhangend deeg Voeg dan de blauwe bessen toe en verdeel deze voorzichtig (zodat ze niet kapot gaan) door het deeg.
  • Maak een bol van het deeg en druk voorzichtig plat (tot een cm of 5) op je aanrechtblad (bebloem je blad eventueel). Snijd je platte deegschijf in 8 punten en leg deze op de bakplaat (laat er wat afstand tussen).
  • Kluts een eitje en bestrijk de bovenkant van de scones met het ei. Bestrooi met nog een beetje kristalsuiker en bak ze zo'n 13 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze wat zijn gerezen en lichtbruin zijn.

Snelle clotted cream

  • Roer de mascarpone en de crème fraîche los van elkaar even goed door. Meng het vervolgens met een vork totdat je een dikke crème hebt.
  • Serveer de scones met de clotted cream, lemoncurd en blauwe bessen jam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.