Bladerdeeg hapjes met pesto en paranoten

Bladerdeeg hapjes met pesto en paranoten

Ik wilde al best lang een hapje op deze manier maken. Of het nou cinnamon rolls waren of iets anders, dat maakte me niet zoveel uit. Uiteindelijk maakte ik er dus deze hartige bladerdeeg hapjes met pesto van. En zo krijg je op een snelle en makkelijke manier superleuke hapjes. Perfect voor bij de borrel of op een feestje 🙂

Ik maakte de pesto zelf, omdat ik dat sowieso veel lekkerder vindt dan kant-en-klare pesto en omdat ik dat meestal toch zo gedaan heb. Wil je het jezelf nou nog makkelijker maken? Dan kun je kant-en-klare pesto gebruiken. Kies dan wel voor een koelverse pesto. Deze zijn vaak al 10x lekkerder dan die uit een potje. Ik vind zelf de kant-en-klare koelverse pesto van de Lidl het lekkerst. Maar het allerlekkerste is natuurlijk de pesto zelf maken!

En nu ik heb ontdekt hoe makkelijk het is om dit soort hapjes te maken, wil ik natuurlijk nog veel meer zoete en hartige varianten proberen. Of dit nu bladerdeeg hapjes zijn, of hapjes gemaakt met bijvoorbeeld brooddeeg of pizzadeeg. Allemaal goede mogelijkheden! Maar door bladerdeeg van zo’n rol te gebruiken, maak je het jezelf wel extra makkelijk 🙂

Smakelijk!

Bladerdeeg hapjes met pesto en paranoten
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Bladerdeeg hapjes met pesto en paranoten

Voorbereiding 20 minuten
Oventijd:30 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 18 stuks
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Pesto

  • 60 gram pijnboompitjes
  • 1 basilicumplantje (steeltjes en blaadjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke handvol parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • olijfolie

Bladerdeeg hapjes

  • 1 stuk koelvers bladerdeeg op rol
  • paranoten
  • boter
  • extra parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ronde ovenschaal in met boter. Maak eerst de pesto. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen. Maal vervolgens de basilicumblaadjes en steeltjes, pijnboompitten, knoflook, een flinke handvol parmezaanse kaas, peper, zout en een flinke scheut olijfolie (ongeveer 6 el) grof in een keukenmachine tot een smeuïge pesto. Is de pesto te droog, voeg dan wat extra olijfolie toe. Proef de pesto en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Zet de pesto opzij totdat je deze nodig hebt. Blijft de pesto lang staan? Doe er dan wat citroensap bij, dan verkleurt de pesto niet.
  • Leg het vel bladerdeeg op je keukenblad en smeer deze rijkelijk in met de pesto. Hak een flinke handvol paranoten grof en strooi deze over de pesto. Rasp hier ook nog wat extra parmezaanse kaas overheen. Rol het bladerdeeg nu voorzichtig op (in de breedte, zodat je een lange rol krijgt).
  • Snijd de bladerdeegrol in plakjes en leg ze plat in de beboterde ovenschaal. Strooi hier nog wat gehakte paranoten en parmezaanse kaas overheen. Bak in 25 tot 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.