Baby cookie pie met muisjes

Baby cookie pie met muisjes

Als je mijn site vaker bezoekt, dan heb je vast al meer leuke kraam- of babyshower baksels gezien 🙂 Ik vind het namelijk leuk om een zelfgemaakt cadeautje mee te nemen in de vorm van een baksel! En vaak een flesje wijn of een bos bloemen erbij. Als je een baby krijgt, heb je vaak namelijk toch alles voor de baby al in huis. Ik vind het dan leuker om iets voor de ouders te doen 🙂

En ik heb tot nu toe gelukkig alleen maar leuke reacties gehad! En vaak vindt een eventueel ouder broertje of zusje zo’n cadeau ook heel erg leuk! Een keer wat anders dan een beschuitje met muisjes :p

Let wel, deze cookie pie is echt heel erg machtig! Probeer dus kleine puntjes af te snijden, of deel ze. Of als je een grote eter bent, succes en geniet ervan 😉 Mij lukt het in ieder geval niet om een hele punt op te krijgen..

Enjoy!

Baby cookie pie met roze Tony's Chocolonely, muisjes en roze koeken
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Baby cookie pie met muisjes

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Afkoelen:1 dag
Totale bereidingstijd: 1 dag 1 uur
Porties: 16 pie punten
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ronde bakvorm

Ingrediënten

Koekjesdeeg

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 450 gram patentbloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 200 gram Ruby chocolade of Witte chocolade

Vulling

  • 4 repen Roze Tony's Chocolonely (framboos knettersuiker)
  • roze kleurstof
  • 2 pakken roze koeken
  • bosvruchtenhagel

Topping

  • 200 gram witte chocolade
  • roze muisjes

Instructies

Deeg

  • Snijd de zachte roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Mix er dan de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
  • Hak de ruby of witte chocolade heel erg klein en roer dit door het deeg heen. Dek het deeg af en zet het in de koelkast voor tenminste 1 uur.

Vulling

  • Smelt de roze Tony repen totdat ze net gesmolten zijn (op laag vuur). Laat langzaam een beetje afkoelen.
  • Roer hier zoveel roze kleurstof doorheen totdat je de gewenste roze kleur hebt.

Cookiepie maken

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een ronde bakvorm klaar, vet deze in en bedek de bodem en de zijkanten met bakpapier.
  • Bebloem je aanrechtblad en rol de ongeveer een derde van het deeg uit tot een ronde deegplak voor op de bodem van de bakvorm. Je kunt deze uit het deeg snijden met de bakvorm. Bedek hiermee de bodem van de bakvorm.
  • Rol de rest van het deeg uit in 4 losse halve cirkels. Plak deze tegen de zijkanten van de bakvorm zodat de zijkanten helemaal goed bedekt zijn en er nog voldoende deeg over de rand hangt om de bovenkant straks ook te bedekken.
  • Druk alle naadjes tussen de bodem en de zijkanten (en de zijkanten onderling) dicht met je vingers.
  • Giet hier een derde van de gesmolten chocolade in. Druk hier vervolgens de helft van de roze koeken in. Breek de koeken in stukjes om de open gaatjes op te vullen zodat je 1 laag roze koeken hebt.
  • Giet weer een derde van de chocolade over de roze koeken totdat deze net bedekt zijn.
  • Maak dan nog een koeklaag van de overgebleven roze koeken.
  • Giet hier de rest van de chocolade overheen totdat alles net onder staat.
  • Strooi hier een laagje bosvruchtenhagel overheen totdat je geen chocolade meer ziet.
  • Vouw dan het deeg dicht en zorg dat de cookie pie volledig afgedicht is. Maak naadjes zo goed mogelijk met je vingers dicht.
  • Bak de cookie pie in 20 tot 25 minuten lichtbruin in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de cookie pie af en laat verder afkoelen in de koelkast. Ten minste 6 uur, maar het liefst een hele nacht.

Topping

  • Smelt de witte chocolade en giet deze over de bovenkant van de pie (dit kan als je de pie al uit de vorm hebt gehaald, maar kan ook als deze er nog in zit).
  • Verdeel de chocolade evenredig over de bovenkant.
  • Strooi er nu de muisjes overheen. Laat de chocolade in de koelkast (afgedekt) uitharden.
  • Snijd de cookie pie vervolgens in kleine puntjes.

Notities

Tip 1! Wil je een blauwe variant maken? Gebruik dan de blauwe Tony’s Chocolonely repen, blauwe kleurstof, blauwe muisjes en bijvoorbeeld melkchocolade oreo’s. De rest van het recept kun je aanhouden zoals hierboven.
Tip 2! Je hebt nu heel veel stukjes cookie pie, wil je ze langer bewaren? Vries de pie parten dan apart in (in zakjes of bakjes) en bewaar ze in de diepvries. Haal ze een uurtje voordat je ze wil eten uit de diepvries en laat op kamertemperatuur komen. Zo heb je altijd een stukje verse cookie pie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.