Aubergine butter curry

Aubergine butter curry

Ik kreeg een paar supermooie graffiti aubergines. En ondanks dat ik niet zo vaak aubergine eet, vind ik het eigenlijk wel hartstikke lekker. Deze keer besloot ik er een butter curry van te maken. Een soort butter chicken, maar dan dus met aubergine. Wat ook echt fantastisch lekker is overigens!

Deze saus is namelijk gewoon écht goed. Heerlijk smeuïg, romig, botterig, zacht van smaak maar ook een beetje kruidig. En doordat aubergine heel makkelijk smaken in zich opneemt, neemt het de smaak van deze heerlijke saus goed over.

En omdat ik vind dat een goed gerecht naast iets zacht en smeuïgs ook iets harders en krokant nodig heeft, besloot ik er blanke amandelen bij te bakken. Deze notige smaak past overigens ook heerlijk bij de curry. Naast dat het natuurlijk ook de nodige crunch toevoegt!

Heerlijke combi weer 🙂 Geniet ervan!

Aubergine butter curry met gebakken amandelen
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Aubergine butter curry

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram cashewnoten
  • zonnebloemolie
  • 2 graffiti aubergines
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 el garam masala
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 kleine romatomaten
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 tl honing
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 100 ml kookroom
  • bosje verse koriander
  • handjevol blanke amandelen

Instructies

  • Wel de cashewnoten in kokend water (zoveel dat ze net onder staan).
  • Verhit een dun laagje zonnebloemolie in een stoofpan. Snijd ondertussen de aubergines in stukjes en bak deze in de olie rodom lichtbruin.
  • Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze. Maak ook de gember schoon en rasp deze. Voeg toe aan de pan en bak ongeveer 1 minuutje mee.
  • Voeg vervolgens de kardemom, garam masala, chilipoeder en tomatenpuree toe en bak even mee.
  • Snijd ondertussen de romatomaten in stukjes. Voeg deze samen met de honing en het kippenbouillonblokje toe aan de pan.
  • Maal de cashewnoten met het water fijn in de keukenmachine of blender en voeg de cashewnotenpuree ook toe aan de pan.
  • Roer alles goed door en laat 202 tot 30 minuten stoven totdat de aubergine heerlijke zacht is.
  • Bak de blanke amandelen in een scheutje olie totdat ze mooi lichtbruin zijn rondom. Zet opzij totdat je ze nodig hebt.
  • Roer de boter en kookroom door de curry heen. Garneer de curry met wat verse koriander en de amandelen. Serveer met rijst en evt. naanbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.