Appel kaneel blueberry muffins

Appel kaneel blueberry muffins

De moeder van een vriendin had gezonde appel kaneel blueberry muffins in de Allerhande zien staan, en gevraagd of wij deze niet voor haar konden maken.. Ik kan prima muffins maken, en appel, kaneel en blauwe bessen klinkt als een super lekkere combi! Maar nee.. gezond bakken vind ik gewoon zonde :p Dus maakten we deze heerlijke totaal-niet-gezonde muffins met appel, kaneel en blauwe bessen!

Gelukkig was ze hier ook hartstikke blij mee 😉 Zoek je dus gezonde muffins? Dan ben je bij mij zeker niet aan het juiste adres. Zoek je gewoon heel erg lekkere muffins? Dan hoef je zeker niet verder te zoeken. Want lekker waren ze zeker 🙂

En mijn muffins zijn ook allemaal heel erg makkelijk om te maken. Het basisrecept is eigenlijk bij allemaal (ongeveer) hetzelfde, en écht makkelijk. Zo heb je dus binnen een half uurtje deze heerlijke fluffy muffins op tafel staan! Die sowieso lekkerder zijn dan van de supermarkt, en waarschijnlijk ook lekkerder dan van de bakker 🙂

Smakelijk!

Appel kaneel blueberry muffins
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Appel kaneel blueberry muffins

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 6 XL muffins
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram bloem
  • 2 tl maizena
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • mespunt zout
  • 1 pink lady appel
  • 150 gram blauwe bessen
  • extra kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie.
  • Roer dit met een garde door de basterdsuiker heen. Meng hier vervolgens de eieren en het vanille extract met de garde doorheen.
  • Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel.
  • Maak de appel schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, de maizena en kaneel goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar.
  • Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de stukjes appel en blauwe bessen toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet.
  • Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag met een ijsschep in 6 grote muffin vormen. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van het beslag.
  • Bak de muffins in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
  • Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de muffinvorm en laat ze volledig afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.