Amuse met prosciutto, peer en geitenkaas

Amuse met prosciutto, peer en geitenkaas

Ik vind amuses nog steeds lastig.. Een goede amuse heeft namelijk best wat werk nodig, zo goed als je ze zeg maar in een sterrenrestaurant krijgt, en zo ver ben ik helaas nog niet. Deze amuse van prosciutto, peer en geitenkaas is niet heel ingewikkeld of complex, maar gelukkig wél heel erg lekker!

Gewoon een simpele amuse waarvan de smaken kloppen. Deze producten passen namelijk gewoon super goed bij elkaar, dus ondanks dat dit (nog) geen complexe amuse is, is ie wel perfect voor kerst! Juist misschien omdat je ‘m zo op tafel hebt staan 🙂

Schenk er een lekkere bubbel bij om je kerstdiner mee af te trappen! Michelle van Mies’ Winejournal adviseerde er deze heerlijke Portugese bubbel erbij. En geloof me, hij is goed! Sowieso ben ik fan van Portugese wijnen, en zeker ook de bubbels! Het proberen waard dus 🙂

Smakelijk!

Amuse van prosciutto, peer en geitenkaas met balsamicoparels
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Amuse met prosciutto, peer en geitenkaas

Voorbereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Instructies

  • Scheur of snijd de plakken prosciutto doormidden en verdeel dit over 6 amuseschaaltjes.
  • Maak de peer schoon, schil deze en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Snijd ook de geitenkaas in stukjes. Meng dit door de peer en breng op smaak met zwarte peper.
  • Verdeel het peer-geitenkaas mengsel over de amuseschaaltjes (bovenop de prosciutto).
  • Schep hier wat balsamico parels bovenop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.