Alle recepten

Gehaktballen maken

Gehaktballen maken

Gehaktballen maken is niet moeilijk. Maar om lekkere stevige, maar toch sappige en smeuïge gehaktballen te maken, moet je wel met een paar dingen rekening houden. In deze kooktip leg ik je uit hoe je de beste gehaktballen kunt maken en waar je precies rekening […]

Pasta Carbonara: Zo maak je de perfecte Carbonara!

Pasta Carbonara: Zo maak je de perfecte Carbonara!

Pasta carbonara: een heerlijk simpel Italiaans gerecht. Met pure smaken en weinig ingrediënten. Juist daarom is het zo belangrijk om te weten hoe je deze simpele ingrediënten dan het beste kunt combineren. En natuurlijk kies je voor verse en kwalitatief goede ingrediënten. Wat is nou […]

Witte rocky road met knettersuiker en frambozen

Witte rocky road met knettersuiker en frambozen

Rocky Road is echt geweldig. Een mengsel van chocolade, stroop (of siroop), boter en alles wat je lekker vindt! Je kunt namelijk alles in een Rocky Road stoppen wat je lekker vindt. Deze Rocky Road is gebaseerd op de roze reep van Tony’s Chocolonely van […]

Pindasoep met satéballetjes

Pindasoep met satéballetjes

Pindasoep is van oorsprong een Surinaams gerecht. En toch doet het me heel erg denken aan Indonesië en Indische smaken. Daarom bedacht ik deze variant met Indonesische satéballetjes. Het recept is dus enerzijds gebaseerd op de Surinaamse pindasoep en anderzijds op Indonesische kipsaté met pindasaus. […]

Mini hamburgers op je gourmet

Mini hamburgers op je gourmet

Gourmetten kan namelijk heel veelzijdig zijn. Oké misschien slaan we niet meer massaal aan de gourmet met Pasen, Sinterklaas of Kerst. Maar het is wel een echt Hollands fenomeen dat de komende jaren denk ik nog wel blijft bestaan. Maar hoe kun je nou een […]

Caprese salade met groene pesto

Caprese salade met groene pesto

Ik wilde een leuke variant maken op de traditionele Italiaanse salade caprese. Een lekker lichte maaltijd, maar toch wat spannender dan de standaard caprese. Ik besloot dus om de tomaten met de mozzarella te grillen. Dit geeft een mooie extra zachtzoete smaak aan de caprese […]

Gazpacho met komkommer en rivierkreeftjes

Gazpacho met komkommer en rivierkreeftjes

Een gazpacho is een koude Spaanse soep op basis van paprika, tomaat en komkommer. Een hele frisse soep die dus koud geserveerd wordt. Niet iedereen houdt van koude soep. Mocht je het wel willen proberen, dan is dit recept voor gazpacho met rivierkreeftjes zeker een […]

Eendenborst met sinaasappel wortelpuree

Eendenborst met sinaasappel wortelpuree

Eend en sinaasappel is een heel klassieke Franse combinatie. Maar wist je dat wortel ook heel erg lekker is met sinaasappel? In dit gerecht combineerde ik deze 3 smaken tot een heerlijk resultaat! Ik vind eendenborst heerlijk, vooral als het lekker uitgebakken is in het […]

Marokkaanse gevulde kwartel

Marokkaanse gevulde kwartel

Ik wilde graag een keer kwarteltjes maken, dus toen ging ik nadenken over welke smaken hier bij zouden passen. Toen kwam ik al gauw uit bij de Marokkaanse keuken. Heerlijke kruidige en zoete smaken. Ik vulde deze kwartels met een mengsel van couscous, granaatappel, pistachenootjes […]

Ossenhaas met pastinaakpuree en wortels

Ossenhaas met pastinaakpuree en wortels

Ik wilde een mooi gerecht bedenken voor een etentje of een kerstdiner. Toen bedacht ik deze heerlijke combinatie van mooie zachte rode ossenhaas met fluweelzachte pastinaakpuree, gebakken wortels en een zoetzure rode wijnsaus. Toevallig had ik net een aflevering gezien van Masterchef waar de opdracht […]

Halloumi mini-burgers met courgette

Halloumi mini-burgers met courgette

Een paar jaar geleden at ik voor het eerst halloumi en ik vond het heerlijk! Halloumi is een stevige witte kaas uit Griekenland/Turkije en één van de weinige kaassoorten die je zo kunt bakken. De naam ‘halloumi’ wordt in Europa gebruikt om grillkazen aan te […]

Gourmet tips: Wat anders dan vlees

Gourmet tips: Wat anders dan vlees

Voor de feestdagen was ik op zoek naar originele gourmet ideeën. Anders dan de standaard gourmetschotel van de supermarkt. En vooral anders dan het standaard stukje vlees. Dit is wat ik bedacht. #1 Gevulde champignons Champignons op de gourmetplaat is denk ik niet nieuw. Maar […]