Alle recepten

Momo: Indiaas – Nepalese dimsum

Momo: Indiaas – Nepalese dimsum

Nadat ik voor de eerste keer dimsum ging maken (gyoza en siu mai) ben ik ook op zoek gegaan naar dimsums uit verschillende landen. Toen kwam ik momo tegen. Een dimsum die met name in India en Nepal gegeten wordt. En laat ik nou net […]

Pasta met pistache pesto en spekjes

Pasta met pistache pesto en spekjes

Een leuke variant op de normale pasta pesto! Namelijk pasta met zelfgemaakte pesto van pistachenootjes. Eigenlijk wilde ik deze pasta pesto met mortadella maken (want mortadella en pistache is goed!!), maar dat hadden ze niet bij mijn AH, dus werd het deze variant met spekblokjes. […]

Twix koeken

Twix koeken

Als je van chocolade en karamel houdt, houd je van Twix. En in dat geval, ga je deze American twix cookies ook fantastisch vinden! Ik besloot namelijk een twix variant te maken van mijn American chocolate chip cookies. Zonder chocolate chips dus, maar wel met […]

Knorr Wereldgerechten: Griekse Kofta

Knorr Wereldgerechten: Griekse Kofta

Een nieuw recept in mijn reeks Knorr Wereldgerechten. Niet één van de bestverkochte 10 gerechten. Maar wel een favoriet als ik alle reacties mag geloven . Met dit recept blijf ik best dicht bij de interpretatie van Knorr van de Griekste Kofta. Ik voeg alleen […]

Thaise salade met kipgehakt

Thaise salade met kipgehakt

Soms heb je gewoon zin in een snelle en gezonde maaltijd. Zeker als het warm is en je niet zoveel tijd hebt. Juist voor die dagen is dit recept perfect! Je maakt deze frisse salade namelijk in een half uurtje. Klinkt goed toch? Het kipgehakt […]

Oreo koekjes met melkchocolade

Oreo koekjes met melkchocolade

Ben je ook zo gek op oreo koekjes? Dit is geen recept om zelf oreo’s te maken, maar wel om die heerlijke oreo koekjes te verwerken in een nóg lekkerder koekje! Ik gebruik in dit recept zwarte voedselkleurstof om de koekjes net zo mooi zwart […]

Spaans stoofvlees met rioja en chorizo

Spaans stoofvlees met rioja en chorizo

Stoofvlees is altijd goed toch? Zeker als het goed op smaak gebracht is met chorizo en rode wijn! Deze keer ging ik voor een Spaanse stijl stoofvlees, geïnspireerd op een stoofgerecht uit de rioja streek. De beste Spaanse wijnen komen uit de rioja streek natuurlijk, […]

Saté Babi (Saté van varkensvlees)

Saté Babi (Saté van varkensvlees)

Voordat ik deze saté’s maakte, maakte ik eigenlijk alleen maar kipsaté’s. Wat een gemis zeg! Bij een (half Indonesische) vriendin eet ik altijd súperlekkere saté’s, dus ik vroeg even wat tips die ze van haar Indonesische oma had gekregen. En heel eerlijk, ik heb niet […]

Bibimbap uit Korea met champignons en courgette

Bibimbap uit Korea met champignons en courgette

Ik at een paar jaar geleden voor het eerst Koreaans in een klein restaurantje in Düsseldorf. Daar zag en at ik een prachtige bibimbap. Een leuk gerecht om zelf thuis eens na te maken! Ik denk niet dat dit een authentieke bibimbap is, maar ik […]

Red velvet crinkle cookies

Red velvet crinkle cookies

Tweede poging en ze zijn perfect! Mooi gescheurd bovenop, krokant van buiten en nog een klein beetje chewy van binnen! Een heel stuk platter dan mijn andere American cookies, maar ook heel erg lekker! Ik maakte deze keer een red velvet variant, omdat dat er […]

Mijn 10 beste Surinaamse recepten

Mijn 10 beste Surinaamse recepten

De Surinaamse keuken is in Nederland al best bekend, logisch natuurlijk, maar vooral ook heel erg fijn. Daardoor kun je de meeste Surinaamse producten ook gewoon makkelijk krijgen in Nederland! Zoutvlees en Surinaamse masala vind je bijvoorbeeld ook al gewoon in de supermarkt tegenwoordig, wel […]

Noodles in amandelsaus

Noodles in amandelsaus

Deze noodes bedacht ik al een soort van leuke variatie op gado gado. maar dan dus als noedelgerecht met amandelsaus in plaats van pindasaus. Maar wel met lekker veel groenten! En lekker vegetarisch 🙂 Want vlees heb je echt niet elke dag nodig. Een heerlijk […]