10x lekkere curry recepten

10x lekkere curry recepten

Curry’s zijn altijd zo heerlijk smaakvol en je zet gewoon echt een bord comfortfood op tafel. Daarom vind ik curry’s eigenlijk het hele jaar door heerlijk! Je kunt met een curry ook eindeloos variëren. Maak je ‘m met vlees, zeedieren of gewoon lekker vega?

En voor welke smaken ga je dan? Voor een Thaise curry, Indiase curry of misschien een Maleisische curry? Met deze 10 lekkere curry recepten kun jij in ieder geval vooruit! Welke ga jij het eerste uitproberen?

1. Kipcurry

Kipcurry met kerrie, tomaten en komijn

Een curry met kip is wat sneller klaar dan wanneer je bijvoorbeeld voor lam of rundvlees kiest. Daarom is een kipcurry vaak ook iets gangbaarder. Deze curry maak je met tomaten, lekker veel komijn en geroosterde amandelen. Serveer je curry het liefst met witte rijst of heerlijk gebakken naan met boter!

>> Naar recept voor kipcurry

2. Pompoencurry met halloumi

Pompoencurry met halloumi, zoete aardappel en cashewnoten

Deze pompoencurry, geïnspireerd op de Indiase curry is heerlijk vega! En toch mis je gegarandeerd het vlees niet. Je bakt er namelijk heerlijke stukjes halloumi bij. En dat vormt een heerlijk smaakbommetje! En geeft samen met de cashewnoten wat stevigheid en crunch aan het gerecht.

>> Naar recept voor pompoencurry

3. Maleisische rundvleescurry

Maleisische rundvleescurry met steranijs en kaneel

Met deze Maleisische curry ga je qua smaken weer net de andere kant op. Deze curry breng je voornamelijk op smaak met steranijs en kaneel. En dat zijn weer heel andere smaken dan bijvoorbeeld uit de Indiase of Thaise keuken. Ook heel erg leuk en lekker om te proberen dus!

>> Naar recept voor Maleisische rundvleescurry

4. Gele kipcurry

Gele kipcurry met lekker veel groenten

En natuurlijk mag de gele curry niet ontbreken! Misschien een variant die je wat minder goed kent. De gele curry is het (denk ik) wat minder bekende broertje van de rode of groene curry. Maar daardoor zeker niet minder lekker! De gele curry maak je op basis van kurkuma en dat geeft ook weer een heerlijke smaak mee 🙂

>> Naar recept voor gele kipcurry

5. Bloemkool korma

Bloemkool korma curry met amandelen en witte rijst

Een korma is een wat zachtere curry. Totaal niet pittig en juist heel erg lekker romig. Je kunt een korma met vanalles maken: kip, rundvlees of vis. Maar ik ging deze keer voor een heerlijke vegetarische bloemkool korma. Wil je toch liever een korma met bijvoorbeeld kip? Dan kun je prima deze saus gewoon gebruiken 🙂

>> Naar recept voor bloemkool korma

6. Groene curry

Thaise groene groentencurry

De groene curry dus! Wat bekender dan de gele, en ook zeker net zo lekker. Deze keer met lekker veel groenten. Hij is helaas net niet vegetarisch. Ik vind vissaus namelijk echt onmisbaar in een curry en daar heb ik nog geen vega alternatief voor gevonden.. Weet je daar wel een lekker alternatief voor, dan kun je ‘m helemaal vega(n) maken.

>> Naar recept voor groene curry

7. Pinda kipcurry

Pinda kipcurry uit Afrika met zoete aardappel en koriander

Dit is een curry uit Afrika, dat kan natuurlijk ook nog! Want ook daar houden ze van heerlijke curry’s. Deze kipcurry breng je op smaak met lekker veel pindakaas! Waardoor het ook vrij machtig wordt. Serveer er wat witte rijst bij en je hebt een goed vullende maaltijd.

>> Naar recept voor pinda kipcurry

8. Indiase dal

Indiase dal met gegrilde bloemkool

Just hear me out. Indiase dal is een curry op basis van linzen. En ik ben zelf helemaal geen fan van linzen, máár deze dal was echt fantastisch! De smaken zijn geweldig, en doordat je de linzen goed fijnprakt heb je ook niet echt het idee dat je linzen zit te eten. Zeker het proberen waard dus 🙂

>> Naar recept voor Indiase dal

9. Massaman curry

Massaman curry met aardappels en kokosmelk

Deze massaman curry moet hier echt weer eens op het menu! Niet alleen omdat ik er een mooiere foto van wil maken, maar vooral omdat ie zo lekker is. Echt, deze saus zit zooo ramvol smaak. Als je deze curry ooit geproefd hebt, dan wil je echt niet meer anders.

>> Naar recept voor massaman curry

10. Garnalen laksa

Garnalen laksa met rijstnoedels en taugé

Misschien officieel niet echt een curry, maar ik vind toch dat deze in het lijstje thuishoort. Een laksa is namelijk een soort kruising tussen een soep en een curry. Net zo smaakvol als een curry, maar dus net wat vloeibaarder. Deze laksa maak je met zelfgemaakte gamba bouillon en natuurlijk gamba’s.

>> Naar recept voor garnalen laksa

Ik hoop dat bovenstaande lijst je wat lekkere inspiratie geeft om zelf eens een curry from scratch te maken! Ik kan je de tip geven om ze allemaal te proberen. Alle bovenstaande gerechten zijn lekker, dat kan ik je garanderen. Maar waar je zin in hebt, ligt natuurlijk helemaal bij jou! 🙂 Heb je een van de gerechten geprobeerd, laat dan zeker een reactie voor me achter onder dit bericht: vind ik leuk 🙂

Smakelijk!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.