10x Kerst nagerechten

10x Kerst nagerechten

Iedereen wil het denk ik wel: een supermooi én lekker kerstdiner op tafel zetten! Maar wat eten we met kerst dit jaar? Ik vind het zelf jaarlijks ook een hele uitdaging om het kerstmenu (voor 2 of 3 dagen!) te bedenken. Want ik zit dan weer zo in elkaar dat ik elk jaar iets nieuws wil uitproberen :p En minstens zo belangrijk als het hoofdgerecht, is het nagerecht wel! Je wil natuurlijk met de lekkerste smaken achterblijven 🙂 Daarom wat inspiratie voor de heerlijkste toetjes in dit overzicht van 10 lekkere kerst nagerechten!

1. Vanille panna cotta met licor 43

Vanille panna cotta met licor 43 orochata

Dit was een recept dat ik eigenlijk even snel tussendoor bedacht. Ik wilde graag een toetje maken en ging dus even kijken wat ik nog in de kast had staan. Toen ik deze fles licor 43 aantrof, bedacht ik deze heerlijke vanille panna cotta met amaretti koekjes! En dit bleek een topper, want op Instagram én op mijn website werd deze zó goed ontvangen, dat deze licor 43 panna cotta niet in dit lijstje kan ontbreken!

>> Naar recept voor vanille panna cotta met licor 43

2. Chocoladetoetje met Leffe Ruby fruitbier

Chocoladetoetje met Leffe Ruby fruitbier

Ik denk dat dit mijn favoriete recept is in dit lijstje. Je moet van chocolade houden, want het is een erg machtig chocoladetoetje. Maar jezus man wat is dit lekker! De diepe smaken van de chocolade worden wat zoeter en fruitiger door het bier en de frisse vruchten bovenop maken het af. Je mag me elke nacht wakker maken voor dit toetje. Ultiem genot is dit!

>> Naar recept voor chocoladetoetje met leffe ruby fruitbier

3. Bastogne tiramisu

Bastogne tiramisu

Een traditionele tiramisu is natuurlijk al superlekker! Maar wat als je nou eens tiramisu maakt met een bodem van bastognekoeken? Klinkt als een goed alternatief toch? Nou, ik kan je vertellen: dat is het zeker! Het duurde even totdat ik de beste en meest heerlijke luchtige tiramisu op tafel kreeg, maar het is me gelukt! Deze tiramisu is luchtig, smeuïg en super van smaak! Proberen dus 🙂

>> Naar recept voor bastogne tiramisu

4. Gin tonic panna cotta

Gin tonic panna cotta

Zie je al een patroon? Ik kook graag met drank en blijkbaar vooral in toetjes! Deze gin tonic panna cotta maakt ik met de meest lekkere gin die ik ooit heb gehad! Dat is de tanquerai sevilla gin, die ik al bij verschillende winkels heb zien liggen, zeker uitproberen dus! En heb je ‘m toch al in huis? Dan heb ik er ook nog een superlekker voorgerecht mee. Hmm hoe hemels klinkt dat? Twee gin tonic gerechten op je kerstmenu!

>> Naar recept voor gin tonic panna cotta

5. Mango mousse

Mango mousse met limoen, yoghurt en limoenblaadjes

Ik ben er zelf niet zo goed in, maar toch staat er verrassend genoeg een licht en luchtig toetje in deze lijst! Een heerlijke friszoete mousse van mango en limoen. De perfecte afsluiter van jouw kerstdiner, misschien nog met een heerlijke frisse dessertwijn erbij? Daar zou je mij in ieder geval heel erg gelukkig mee maken!

>> Naar recept voor mango limoen mousse

6. Champagne macarons

Champagne macarons

Nou vind ik macarons sowieso al heel erg feestelijk, maar wat is er nou nog feestelijker dan gouden macarons met een vulling van champagne? Ik weet het niet.. Wat ik wel weet, is dat deze macarons mégalekker zijn! En dat je de rest van de champagne er lekker bij op kunt drinken wat dit een nóg beter idee maakt! Ik zou zeggen: ga ervoor

>> Naar recept voor champagne macarons

7. Cheesecake mousse met lemon curd

Cheesecake mousse met lemon curd en spritskruimels

Misschien is lemon curd meer iets voor met pasen of in de lente, maar ik vind het altijd lekker en daarom dus ook altijd wel kunnen! Daarom staat deze cheesecake mousse met lemon curd ook in mijn lijstje van lekkere toetjes met kerst. Het is wel een machtig toetje (zoals velen), dus houd daar rekening mee 🙂

>> Naar recept voor cheesecake mousse met lemoncurd

8. Monchou toetje

Monchou toetje met witte chocolade en kersen

Denk monchou taart, maar dan in een glaasje. Met nog wat extra witte chocolade er doorheen. Oftewel: het toetje dat je eigenlijk elke dag wel wil, maar wat je niet kunt eten omdat het écht niet gezond is. Gelukkig kan dat met kerst wel! Wat mij betreft maakt het dan namelijk helemaal niet uit of het gezond is of niet 😉

>> Naar recept voor monchou toetje

9. Baked alaska met advocaat ijs

Baked alaska met advocaat ijs en abrikozenjam

Dit was het toetje dat ik zelf met kerst maakte vorig jaar. Ziet het er niet geweldig uit? Nu vieren we dit jaar natuurlijk kerst met een stuk minder mensen dan normaal.. Maar ik wilde ‘m je toch niet onthouden. Dit staat namelijk écht prachtig op de kersttafel! En als je vriezer groot genoeg is, wat maakt het dan uit dat je nog voor zo’n 10 mensen over hebt? :p

>> Naar recept voor baked alaska met advocaat ijs

10. Witte chocolade frambozen panna cotta

Frambozen witte chocolade panna cotta

Ik denk oprecht dat een panna cotta het perfecte kerstrecept is voor heel veel mensen. Weet je waarom? Een panna cotta maken is supersimpel, een panna cotta is lekker én je maakt het ruim vantevoren. Geen stress tijdens je kerstdiner dus.

>> Naar recept voor witte chocolade frambozen panna cotta

Hopelijk geven deze heerlijke kerstrecepten jou voldoende inspiratie voor het kerstdiner. Ben je nou toch op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan al mijn kerstrecepten en zoek jouw favoriet uit!

Smakelijk 😉


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *