20x lekkere Kerst nagerechten

20x lekkere Kerst nagerechten

Iedereen wil het denk ik wel: een supermooi én lekker kerstdiner op tafel zetten! Maar wat eten we met kerst dit jaar? Ik vind het zelf jaarlijks ook een hele uitdaging om het kerstmenu (voor 2 of 3 dagen!) te bedenken. Want ik zit dan weer zo in elkaar dat ik elk jaar iets nieuws wil uitproberen :p En minstens zo belangrijk als het hoofdgerecht, is het nagerecht wel! Je wil natuurlijk met de lekkerste smaken achterblijven 🙂 Daarom wat inspiratie voor de heerlijkste toetjes in dit overzicht van 20 lekkere kerst nagerechten!

1. Vanille panna cotta met licor 43

Vanille panna cotta met licor 43 orochata

Dit was een recept dat ik eigenlijk even snel tussendoor bedacht. Ik wilde graag een toetje maken en ging dus even kijken wat ik nog in de kast had staan. Toen ik deze fles licor 43 aantrof, bedacht ik deze heerlijke vanille panna cotta met amaretti koekjes! En dit bleek een topper, want op Instagram én op mijn website werd deze zó goed ontvangen, dat deze licor 43 panna cotta niet in dit lijstje kan ontbreken!

>> Naar recept voor vanille panna cotta met licor 43

2. Chocoladepotje met geroosterde druiven

Chocolade toetje met rode wijn en geroosterde druiven

Ik denk dat dit mijn favoriete recept is in dit lijstje. Je moet van chocolade houden, want het is een erg machtig chocoladetoetje. Maar jezus man wat is dit lekker! De diepe smaken van de chocolade worden wat zoeter en fruitiger door de rode wijn en de heerlijke zoete geroosterde druiven bovenop maken het af. Je mag me elke nacht wakker maken voor dit toetje. Ultiem genot is dit!

>> Naar recept voor chocolapotje met geroosterde druiven

3. Bastogne tiramisu

Bastogne tiramisu

Een traditionele tiramisu is natuurlijk al superlekker! Maar wat als je nou eens tiramisu maakt met een bodem van bastognekoeken? Klinkt als een goed alternatief toch? Nou, ik kan je vertellen: dat is het zeker! Het duurde even totdat ik de beste en meest heerlijke luchtige tiramisu op tafel kreeg, maar het is me gelukt! Deze tiramisu is luchtig, smeuïg en super van smaak! Proberen dus 🙂

>> Naar recept voor bastogne tiramisu

4. Pavlova met pistache en frambozen

Pavlova met pistache en frambozenroom

Ik had nog heel erg veel eiwit over, dus ik waagde me een keer aan een pavlova! Het had helaas twee pogingen nodig, maar toen was ie wel heel erg lekker geworden! Met pistachenootjes en een frambozen mascarpone room. Eigenlijk vrij makkelijk, maar ik probeerde de pistachenootjes door het pavlova beslag te doen en dat pakte dus niet goed uit :p

>> Naar recept voor pavlova met pistache en framboos

5. Ferrero rocher bombe

Ferrero rocher bombe met frangelico likeur en hazelnoten

Deze heerlijke ferrero rocher bombe maakte ik vorig jaar voor mijn schoonfamilie. En jeetje wat was ie goed gelukt zeg! Volledig geïnspireerd op ferrero rocher, maar helemaal zelfgemaakt 🙂 En misschien nog wel lekkerder dan een ferrero rocher! Jaa I said it, zó lekker was ie.

>> Naar recept voor ferrero rocher bombe

6. Rood fruit tiramisu met amaretto

Rood fruit tiramisu met amaretto en ameretti koekjes

Ik vind deze tiramisu vooral heel erg mooi! Natuurlijk is ie ook heel erg lekker, maar kijk dan hoe mooi dat fruit er bij past. Deze tiramisu is overigens luchtiger dan je van een tiramisu gewend bent. Ik vind dat zelf heel erg lekker 🙂 Maar ben je meer naar een klassieke tiramisu op zoek, dan ga je dat in deze niet vinden denk ik.

>> Naar recept voor rood fruit tiramisu

7. Pornstar martini pavlova

Pornstar martini pavlova

Ik vind een pavlova altijd zo mooi staan op tafel, en met deze smaken is ie ook fantastisch lekker! De pornstar martini is mijn favoriete cocktail, dus ik ben groot voorstander om hier heerlijke desserts van te maken, waarvan dit er zeker eentje is!

>> Naar recept voor pornstar martini pavlova

8. Monchou toetje

Monchou toetje met witte chocolade en kersen

Denk monchou taart, maar dan in een glaasje. Met nog wat extra witte chocolade er doorheen. Oftewel: het toetje dat je eigenlijk elke dag wel wil, maar wat je niet kunt eten omdat het écht niet gezond is. Gelukkig kan dat met kerst wel! Wat mij betreft maakt het dan namelijk helemaal niet uit of het gezond is of niet 😉

>> Naar recept voor monchou toetje

9. Pornstar martini toetjes

Pornstar martini toetje van passievruchten curd en meringue schuim

Mijn favoriete cocktail is de pornstar martini! Dus daar wilde ik graag een toetjesvariant op maken 🙂 En dat werd echt fantastisch! Ziet er niet alleen heel erg leuk uit, is ook echt heel erg lekker! De bodem is een passievruchtencurd, met daarbovenop een heerlijk luchtig meringueschuim. Met natuurlijk nog een verse passievrucht bovenop 🙂

>> Naar recept voor pornstar martini toetje

10. Witte chocolade frambozen panna cotta

Frambozen witte chocolade panna cotta

Ik denk oprecht dat een panna cotta het perfecte kerstrecept is voor heel veel mensen. Weet je waarom? Een panna cotta maken is supersimpel, een panna cotta is lekker én je maakt het ruim vantevoren. Geen stress tijdens je kerstdiner dus.

>> Naar recept voor witte chocolade frambozen panna cotta

11. Hazelnoten panna cotta

Hazelnoot chocolate panna cotta met frangelico likeur en hazelnoten praliné

Deze is lekker! Overigens zijn ze dat allemaal uit deze lijst hoor haha, maar deze was wel extra speciaal. Super rijk van smaak, niet te zoet, maar had wel alles wat je van een toetje wil. En heerlijk fluweelzacht zoals een panna cotta hoort! Ik was er in ieder geval helemaal gelukkig mee en zou dit zo elke week wel kunnen eten. Niet elke dag, want dan word ik te vet :p

>> Naar recept voor hazelnoten panna cotta

12. Advocaat ijs

Advocaat roomijs: Zelfgemaakt advocaat ijs

Zelfgemaakt roomijs met zelfgemaakte advocaat! Dat moet wel goed zijn toch? Nou geloof mij, dat is het zeker. En voor wie nog denkt dat advocaat iets voor oude mensen is, of helemaal niet lekker is.. Die heeft overduidelijk nog nooit zelfgemaakte advocaat geproefd. Want dat is echt next level lekker hoor!

>> Naar recept voor advocaat roomijs

13. Chocolade mousse met Amarula

Amarula chocolade mousse met frambozen

Heb je al wel eens van Amarula gehoord? Dat is een heerlijk Afrikaans drankje van de marulaboom. Heerlijk romig, een soort Baileys, maar dan misschien nog wel lekkerder. En deze keer gebruikte ik een special edition variant! Maar kan natuurlijk ook gewoon met de originele 🙂

>> Naar recept voor chocolade mousse met Amarula

14. Aardbei basilicum ijs met balsamico

Aardbei basilicum roomijs met balsamico azijn en verse basilicum

Dit is ook wel een heel erg speciaal toetje. Zelfgemaakt roomijs van aardbeien met basilicum en balsamico azijn. En dan ook nog eens mooi versierd met verse aardbeien, basilicum en nog wat balsamico azijn. Haalt de smaken nog extra goed naar boven!

>> Naar recept voor aardbei basilicum ijs met balsamico

15. Red velvet panna cotta

Red velvet panna cotta

Red velvet is lekker bij alles toch? Dat is ongeveer mijn levensmotto haha :p Dus ik besloot er een panna cotta variant mee te maken. Met een rode chocoladelaag en een witte monchou laag. Echt heel erg lekker! Ziet er niet helemaal perfect uit, maar schijn bedriegt, want perfect was het zeker!

>> Naar recept voor red velvet panna cotta

16. Cava dessert

Cava toetje van cava sorbet, cava jelly, cava sabayon en hazelnoten praliné

Als je van cava houdt is dit hét perfecte dessert voor jou! Ik ben zelf gék op cava, dus maakte dit nagerecht graag voor mijn eigen kerst 🙂 Een heerlijke cava sorbet, met cava jelly blokjes en cava zabaglione.. met een crumble erbij voor de hartige knapperige tegenhanger, echt zó lekker!

>> Naar recept voor cava dessert

17. Pistache tiramisu

Pistache tiramisu met limonchello en lange vingers

Nog een tiramisu, gewoon omdat het kan! 🙂 Deze keer met pistache en limoncello, een heerlijke traditionele Italiaanse smaakcombi. Die ook perfect past in een luchtige tiramisu. Oftewel, dit wil je! En ze zijn lekker makkelijk om te maken!

>> Naar recept voor pistache tiramisu

18. Espresso Martini toetje

Espresso martini toetje

Met een heerlijke Espresso Martini als inspiratie voor dit dessert kan het bijna niet misgaan toch? Een superzachte espresso curd (met een vleugje alcohol natuurlijk) afgetopt met een luchtige laag van eiwitschuim. Yummm!

>> Naar recept voor Espresso Martini toetjes

19. Portugese cookie cake

Bolo de bolacha: Portugese cookie cake

Als je wel eens in Portugal bent geweest, ken je dit dessert misschien wel! Voor het gemak even in het Engels: cookie cake, in het Portugees ken je het misschien als Bolo de Bolacha? Anyway, superlekker toetje met in koffie gedipte koekjes en een luchtige botercrème! Wordt ook wel eens de Portugese tiramisu genoemd 🙂

>> Naar recept voor Portugese cookie cake

20. Zwarte sesam ijs

Zwarte sesamijs

En wil je echt eens wat anders op tafel zeten? Ga dan voor zelfgemaakt zwarte sesam ijs! Heel erg bekend in de Aziatische keuken, wat minder hier in Nederland.. Zo zonde, want dit is écht heel erg lekker! Niet alleen vind ik de kleur echt fantastisch, de smaak is een beetje notig, aardsig en zelfs een beetje hartig. Maar toch zoet 😉

>> Naar recept voor zwarte sesam ijs

Hopelijk geven deze heerlijke kerstrecepten jou voldoende inspiratie voor het kerstdiner. Ben je nou toch op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan al mijn kerstrecepten en zoek jouw favoriet uit! Of bekijk de rest van mijn nagerechten.

Smakelijk 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.